ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Από την Κέρκυρα και το Λιστόν αναλαμβάνει δράση ενάντια στον πόλεμο στη Συρία η «Μπρουκ» μαζί με τη Μ. ΥδραίουΑπό το Λιστόν που χόρεψε αναλαμβάνει ...δράση ενάντια στον ....πόλεμο στη Συρία η «Μπρουκ» μαζί με τη Μ. Υδραίου!

Η περιβόητη Μπρουκ της «Δυναστείας» που το όνομά της σε ελάχιστους στην πατρίδα της είναι γνωστό, ξεσήκωσε τον φιλήσυχο κόσμο της Κέρκυρας με την παρουσία της. Έτυχε θερμής υποδοχής από τη Μερόπη Υδραίου στο ιστορικό δημαρχείο Κέρκυρας , ενώ τα χαλιά είχαν στρωθεί από το … αεροδρόμιο. 
Την διάσημη πρωταγωνίστρια συνόδευαν οι δημιουργοί της σειράς Ανδρέας Γεωργίου και Κούλλης Νικολάου, ενώ στην υποδοχή την περίμεναν παιδιά ντυμένα με τις κορφιάτικες παραδοσιακές στολές.Στη συνάντηση με τη δήμαρχο Μ. Υδραίου έγινε συζήτηση για όλα τα θέματα και ειδικότερα για την ... επίθεση της Τουρκίας στη Συρία.

Στο επίκεντρο η Ανοιχτή επιστολή των Γυναικών από τη βόρεια Συρία προς τις γυναίκες όλου του κόσμου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Σας γράφουμε εν τω μέσω του πολέμου στη βορειοανατολική Συρία, όπου το τουρκικό κράτος εισέβαλε στην πατρίδα μας. Αντιστεκόμαστε 3 μέρες στους βομβαρδισμούς των μαχητικών αεροσκαφών & στα τούρκικα άρματα.
Γίναμε μάρτυρες του βομβαρδισμού γειτονιών, την ώρα που οι μανάδες εγκατέλειπαν το σπίτι για να βρουν ψωμί για τις οικογένειές τους. Είδαμε την έκρηξη μιας χειροβομβίδας του ΝΑΤΟ να σκίζει την κνήμη της 7χρονης Σάρα, & να σκοτώνει τον 12χρονο αδερφό της, Mohammed. …Βλέπουμε πως χιλιάδες οικογένειες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να αναζητήσουν καταφύγιο χωρίς να έχουν πού να πάνε, ώστε να είναι ασφαλείς.
… Ως γυναίκες, είμαστε αποφασισμένες να πολεμήσουμε μέχρι τη νίκη της Ειρήνης, της Ελευθερίας & της Δικαιοσύνης». 

     Συγκινημένη η Μπρουκ από την τοποθέτηση και τη στάση της δημάρχου Μ. Υδραίου αποδέχτηκε την πρότασή της για κοινή ...δράση ενάντια στον πόλεμο στη Συρία.
ΒΙΝΤΕΟ από τη θερμή υποδοχή από το enimerosi.com

Δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες αν  μετά τις «8 λέξεις» θα παίξουν μαζί και σε αντιπολεμικό σήριαλ, αλλά οπωσδήποτε τα οφέλη για τον τόπο είναι ζωτικής σημασίας από μια τέτοια συνεργασία. Αύριο αναμένεται και κοινή διακήρυξη υποδοχής των προσφύγων!

Στη συνέχεια η Μπρουκ στο Λιστόν χόρεψε παραδοσιακούς χορούς τιμώντας την κερκυραϊκή παράδοση. Το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ από το enimerosi.com