ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΛΑΣΥ Βόρειας Κέρκυρας: Η αντιλαϊκή μέρα ... από το πρωί φαίνεται! Οι πρώτες αποφάσεις του ΔΣ Β. Κέρκυρας


ΛΑΣΥ Βόρειας Κέρκυρας: Η αντιλαϊκή μέρα ... από το πρωί φαίνεται! Οι πρώτες αποφάσεις του ΔΣ Β. Κέρκυρας


Η ανακοίνωση:

«Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΜΕΡΑ … ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ! – ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ – ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

   Δηλωτικές της αντιλαϊκής γραμμής πλεύσης της δημοτικής αρχής του κ. Μαχειμάρη ήταν οι πρώτες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. Συγκεκριμένα:

   Στην πρώτη συνεδρίαση (7/10/2019) του οργάνου υπερψηφίστηκε η απαλλαγή επιχειρήσεων που σχετίζονται με την THOMAS COOK από την καταβολή τελών παρεπιδημούνταν και ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλών. Επίσης ψηφίστηκε αίτημα προς την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι των παραπάνω επιχειρήσεων να πάρουν ανεργία με 80 ένσημα, πράγμα που σηματοδοτεί κίνδυνο απώλειας ενσήμων για χρονικό διάστημα που έχουν εργαστεί.

   Στη δεύτερη συνεδρίαση (11/10/2019) υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για το διάστημα  Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2019. Ένας προϋπολογισμός που προβλέπει έσοδα από τον κράτος σε ποσοστό 30% και από φόρους 70%. Τη μερίδα μάλιστα του λέοντος στους τελευταίους θα την έχει ο λαός αφού πολλοί  μεγαλοεπιχειρηματίες δεν πληρώνουν. Είναι χαρακτηριστικό ως προς αυτό ότι τα ανείσπρακτα των προηγούμενων χρόνων είναι πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ ενώ την ίδια στιγμή ψηφίστηκαν προς αυτούς απαλλαγές και διευκολύνσεις. Την ίδια στιγμή τεράστια επιχείρηση θα πληρώσει ως ενοίκιο στο Δήμο για τη χρήση θαλάσσιας έκτασης για 4 μήνες 1800 ευρώ! Σε ό,τι αφορά τα έξοδα ο προϋπολογισμός προβλέπει ουσιαστικά μόνο την πληρωμή των αιρετών και των εργαζομένων, κάποιες μικρές προμήθειες υλικών και μόνο μία πάγια για κάθε χωριό (συνολικό ποσό για 38 χωριά 42.000e). Από την άλλη προβλέπονται έξοδα για επισκευές αυτοκινήτων 230.000 e (!), δημιουργία ιστοσελίδας 24.000 e και διάφορες άλλες υπερβολές!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ… ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ … ΝΥΦΕΣ!

   Η απόφαση για τις απαλλαγές προς τους ξενοδόχους ψηφίστηκε  (εκτός από την παράταξη του Δημάρχου) και από την παράταξη του κ. Ασπιώτη (ΝΔ) και του κ. Βάρελη (ΣΥΡΙΖΑ). Το «ΤΡΑΒΕΡΣΟ» καταψήφισε χωρίς να πει κάτι το ουσιαστικό ενώ στην ανακοίνωση που έβγαλε για τις αποφάσεις του συγκεκριμένου Δημοτικού Συμβουλίου δεν αναφέρεται καθόλου στην απόφαση αυτή σαν να μην υπήρξε ποτέ…!

   Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε από τις παρατάξεις των κ. Μαχειμάρη, Ασπιώτη, Βάρελη, Τρύφωνα (Τραβέρσο)…! Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι από τις παρατάξεις Ασπιώτη και Βάρελη υπήρξε διαγωνισμός φιλίας προς τη δημοτική αρχή που θύμιζε κάποιες στιγμές και πρόταση «γάμου»… προς το Μαχειμάρη! Την ίδια στιγμή το ΤΡΑΒΕΡΣΟ δείχνει ότι έχει πάρει σταθερή πορεία προς το … νοτιά! Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι παρατάξεις έκαναν επίθεση στη… «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» επειδή αποκάλυψε την αντιλαϊκή τους πλεύση και συνεργασία και την πολιτική που αφήνει στο περιθώριο τις λαϊκές ανάγκες και τόνισε ότι στον τόπο μας, στη νεολαία και τους κατοίκους αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό που μας προσφέρει αυτή η πολιτική που συνεχίζεται και με το νέο προϋπολογισμό!

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΣΥ

   Η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» καταψήφισε και τις δύο αυτές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Για την THOMAS COOK ζητήσαμε αναβολή του θέματος για το επόμενο ΔΣ γιατί το ζήτημα ήρθε αιφνιδιαστικά, χωρίς εισήγηση και χωρίς να υπάρχει η θέση των εργαζομένων ή εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου ή του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Η καταψήφιση σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν λήφθηκε υπόψη ότι πολλές επιχειρήσεις που θα απαλλαγούν από τέλη ή θα διευκολυνθούν όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαν μεγάλη κερδοφορία ωστόσο δεν ήταν πάντα συνεπή απέναντι στο Δήμο και αρκετά ακολουθούσαν και σκληρή αντεργατική συμπεριφορά. Η ΛΑΣΥ επίσης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούσαν το ζήτημα και τους εργαζόμενους για λήψη υποστηρικτών μέτρων αλλά δεν έγιναν δεκτές. Η καταψήφιση του προϋπολογισμού ήταν πολιτική στάση αντίθεσης στην υποχρηματοδότηση, την υπερφορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων και τη μη κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Βεβαίως την ίδια στιγμή υπερψηφίσαμε το τεχνικό πρόγραμμα και την αποδοχή χρηματοδότησης από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ προκειμένου να συνεχιστούν ή να γίνουν όποια έργα είναι δυνατό μέσα σε αυτή την τραγική κατάσταση πτωχοκομείου. 

ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ!

   Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Είχαμε πει ότι θα είναι αντιλαϊκή και με πιλότους ουσιαστικά την κυβέρνηση την ΕΕ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες της περιοχής. Δεν ήμασταν μάντεις. Απλά αυτή είναι η κατάσταση. Η δημοτική αρχή και οι άλλες παρατάξεις έχουν ευθύνη γιατί δημιούργησαν αυταπάτες και καλλιέργησαν προσδοκίες ενώ την ίδια στιγμή κάλυπταν την αντιλαϊκή πολιτική της εγκατάλειψης του τόπου μας στο βωμό της υπηρέτησης των σκοπιμοτήτων των κομμάτων τους. Έχουν επίσης ευθύνη γιατί όλοι αυτοί ως παράγοντες των Δήμων και της Νομαρχίας/ Περιφέρειας στήριξαν τις πολιτικές της υποχρηματοδότησης και της εγκατάλειψης. Έχουν τέλος ευθύνη γιατί έχουν επιλέξει κοινωνικό στρατόπεδο και φυσικά δεν είναι του λαού.

   Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» θεωρούμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Αυτός για παράδειγμα που ακολουθεί ο Δήμος Πάτρας. Ο δρόμος που φορολογεί το μεγάλο κεφάλαιο (ναυτιλιακές εταιρείες, ξενοδόχους κλπ)  και κάνει απαλλαγές στα τέλη για το λαό, τους ανέργους κλπ αλλά και έργα που βελτιώνουν την ζωή του (π.χ. σχολικές υποδομές, χώροι άθλησης κλπ). Ο δρόμος αυτός βάζει ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Εμείς θα συνεχίσουμε σε αυτόν!"