ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας: Μήνυμα αντίστασης από τη σημερινή μαζική απεργιακή κινητοποίηση - ΦΩΤΟ


Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας: Μήνυμα αντίστασης από τη σημερινή μαζική απεργιακή κινητοποίηση

Η ανακοίνωση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας :

Με μια νέα απεργιακή κινητοποίηση, ακόμη πιο μαζική από την προηγούμενη, η εργατική τάξη της Κέρκυρας έστειλε μήνυμα αντίστασης στα σχέδια της Κυβέρνησης για κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, διάλυση των συνδικάτων, απαγόρευση της απεργίας, απελευθέρωση των υπερωριών, ακύρωση ενσήμων, μείωση ασφαλιστικών εισφορών και παροχή προνομίων στους εργοδότες.

Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχε πλήθος πρωτοβάθμιων σωματείων αποδεικνύοντας ότι στο Εργατικό Κέντρο πλέον συσπειρώνονται νέες δυνάμεις και διευρύνεται η ενότητα της εργατικής τάξης σε αγωνιστική βάση και όχι με πλασματικές συγκολλήσεις. Για άλλη μια φορά, ως είναι  φυσιολογικό, έλαμψαν δια της απουσίας τους οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Τον παλμό στην πορεία έδωσε η νεολαία και οι εργαζόμενοι των ξενοδοχείων LOUIS που, εκτός των άλλων, απαίτησαν την πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους κατά τη διαδικασία μεταβίβασης των ξενοδοχείων σε νέα εκμετάλλευση διεκδικώντας, και για την περίπτωσή τους, την εφαρμογή όλων όσων έχουν εφαρμοστεί σε ανάλογες περιπτώσεις στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας, μετά από αγώνες των εργαζομένων και του Σωματείου τους.

Καλούμε την εργατική τάξη να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε στο νέο αγωνιστικό ραντεβού να είμαστε ακόμη πιο ισχυροί για να πετύχουμε την απόσυρση του νομοσχεδίου και να βγούμε στην αντεπίθεση με άμεσο στόχο την επιστροφή των απωλειών της εργατικής τάξης πριν και κατά την διάρκεια των μνημονίων.