ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Εργασίες για αποδυτήρια και γραφεία στο γηπεδάκι των Αργυράδων!Εργασίες για αποδυτήρια και γραφεία στο γηπεδάκι των Αργυράδων!

Η σημερινή μέρα είναι μέρα χαράς για τους ανθρώπους του Κρόνου και τους Αργυραδίτες, αφού ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή αποδυτηρίων και γραφείων στο γηπεδάκι (8χ8) των Αργυράδων. Ένα έργο που εγκρίθηκε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή ύψους 50.000 ευρώ.

Η αλήθεια είναι ότι σε ένα κεφαλοχώρι, όπως οι Αργυράδες που δε διαθέτουν τα στοιχειώδη αθλητικά έργα που διαθέτουν ακόμα και χωριά με μονοψήφιο αριθμό κατοίκων, είναι κάτι και αυτό που γίνεται και δεν πρέπει να υποτιμάται. Από την άλλη η ολοκλήρωση αυτού του έργου σε ένα γηπεδάκι (8χ8) δεν έχει καμιά σχέση μα τις πραγματικές ανάγκες των νέων της περιοχής και το όραμα των ανθρώπων του Κρόνου που για παραπάνω από μισό αιώνα πάσχιζαν για την ομάδα και τον αθλητισμό.

Οι Αργυράδες είχαν γήπεδο – Ένα από τα ελάχιστα στην Κέρκυρα
Το γήπεδο των Αργυράδων εγκαινιάστηκε στις 14-9-1957. Από τη δεκαετία του 1970 το γήπεδο Αργυράδων ήταν ένα από τα μόλις τέσσερα – πέντε κατάλληλα γήπεδα σε όλο το νησί! Χρησιμοποιήθηκε ως έδρα των ομάδων της δημοτικής κοινότητας, Κρόνου και Φαίακα Μαραθιά, όπως και των ομάδων του Κεραυνού Αγίου Νικολάου, Αστέρα Πετριτή, Αετού Κουσπάδων, ΑΟ Χλωμοτιανών,  ΑΟ Μπενιτσών, Αστέρα Μωραϊτίκων και πολλών ακόμα ομάδων.
Κατάργησαν το γήπεδο του Κρόνου, εκπροσώπου του νησιού στις Εθνικές κατηγορίες!
Πριν από 16 χρόνια, το 2003, καταργήθηκε ετσιθελικά ένα έργο υποδομής που κατασκευάστηκε με τον κόπο και τον ιδρώτα των Αργυραδιτών και ενώ κυβερνητικοί και τοπικοί παράγοντες έδωσαν πολλές υποσχέσεις που ποτέ δεν τήρησαν. Ο ΚΡΟΝΟΣ Αργυράδων έχει εκπροσωπήσει με επιτυχία το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο κατακτώντας το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής το 2018 – 19, αλλά και στη Δ’ Εθνική κατηγορία έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και σε διοργανώσεις του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας. Και δεν έχει γήπεδο ούτε και για προπόνηση!

Οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις
Ανεκπλήρωτες έμειναν και οι υποσχέσεις της πολιτείας για κατασκευή αθλητικού κέντρου στην έδρα κάθε Δήμου μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004. «Μη βιάζεστε θα σας καλύψω όλους» είπε στους δημάρχους ο τότε υφυπουργός Γ. Φλωρίδης  στις 14 Ιουλίου 2000 σε σύσκεψη στην Ιόνιο Βουλή εξαγγέλλοντας το πρόγραμμα ¨Ελλάδα 2004».
Το 2007 ο τότε Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γ. Ορφανός υποσχέθηκε «συνθετικό χλοοτάπητα» στο γήπεδο Αργυράδων που δεν υπήρχε, αφού δεν είχαν ξεκινήσει οι βασικές εργασίες για να καθαριστεί και να ισοπεδωθεί η συγκεκριμένη έκταση κοντά στην Ανάληψη – κάτω από την Αγία Τριάδα. Είναι, βέβαια, η περίοδος που υπάρχει ενδιαφέρον από τους φορείς του χωριού, γίνεται Λαϊκή Συνέλευση και συγκροτείται επιτροπή, ενώ ο νομαρχιακός σύμβουλος Μ. Καββαδίας (Μάνου) φέρνει το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο προτείνοντας να χρηματοδοτηθεί το έργο της κατασκευής αρχικά με 150.000 ευρώ. Στασιμότητα όσον αφορά την κατασκευή του γηπέδου για μια πενταετία.
Ωστόσο, από το 2012 και μετά το ενδιαφέρον τοπικών φορέων και κατοίκων θα φέρει κάποια αποτελέσματα. Το γήπεδο καθαρίζεται και ισοπεδώνεται, γίνεται έρανος για να μαζευτούν χρήματα. Όπως, όμως, είναι γνωστό εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις που θα κρίνουν, εν πολλοίς και την τύχη του γηπέδου.
Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας

Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας παρόλο που προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους αναφέρθηκε γενικά και αόριστα στην ανάγκη να αποκτήσουν οι Αργυράδες γήπεδο δεν έχει δείξει κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και δε θα περίμενε κανείς σε διάστημα λίγων ημερών από έναν δήμο με χίλια δυο οικονομικά προβλήματα και με εκρηκτικές ελλείψεις να ξεκινήσει την κατασκευή γηπέδου στις Αργυράδες. Θα είχε, όμως, σημασία, αν έστω και συμβολικά ο Δήμαρχος αναλάμβανε πρωτοβουλίες, συμμετείχε σε συσκέψεις με τον Κρόνο και τους άλλους φορείς των Αργυράδων και αναδείκνυε το πρόβλημα του γηπέδου και σε επίπεδο Περιφέρειας και σε συσκέψεις με βουλευτές και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες. Ενέργειες και διαδικασίες που δεν κοστίζουν, αλλά δείχνουν ενδιαφέρον και δρομολογούν κάποια κινητικότητα, ανοίγουν δρόμους… Αλλά δεν έχει καιρό ή όρεξη για τέτοια ο Δήμαρχος… Καμιά τεκμηριωμένη πρόταση, καμιά μελέτη για το πού, πότε...καμιά δέσμευση... Ίσως γιατί θεωρεί τους Αργυραδίτες δεδομένους ή αδιάφορους …

Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για γήπεδο στις Αργυράδες

Είναι φανερό ότι το όραμα για το γήπεδο των Αργυράδων δεν μπορεί να χωρέσει σε ένα γηπεδάκι (8χ80 ούτε σε γραφεία και αποδυτήρια των 50.000 ευρώ. Ποσά που δεν υποτιμούνται, αλλά που δίνονται για πλάκα και στα μικρότερα χωριά για ένα 5χ5 ή ένα γήπεδο μπάσκετ.
Οι Αργυράδες έχουν ανάγκη από ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο και το δικαιούνται. Το θετικό είναι ότι με τη νέα διοίκηση του Κρόνου με πρόεδρο τον Κώστα Καββαδία έχει αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για αθλητικόκέντρο στις Αργυράδες. Μάλιστα έχει συσταθεί και Επιτροπή στο πλαίσιο του ΔΣ για να προωθήσει το θέμα της κατασκευής αθλητικού κέντρου. Χωρίς όμως τη συνδρομή της δημοτικής, της περιφερειακής αρχής και της πολιτείας δύσκολα θα μπορεί να γίνει το όραμα πραγματικότητα.
Η ανάρτηση του Κρόνου για τις εργασίες στο γηπεδάκι

          Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την επισκευή αποδυτηρίων και γραφείων του Κρόνου στη θέση των παλιών ιστορικών αποδυτηρίων.
Η εργολαβία είναι ύψους 50.000 ευρώ και οι εργασίες πρόκειται να ολοκληρωθούν στο τέλος του Νοεμβρίου 2019.
Μαζί με τη δημιουργία του γηπέδου Αργυράδων 8Χ8 ολοκληρώνεται ένα όραμα που έμοιαζε παιχνίδι του φωτομοντάζ πριν από λίγα χρόνια σε ένα ημερολόγιο του Κρόνου το 2016.
Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους που πίστεψαν στο όραμα και συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου.
Κλείνουμε με τη σημερινή φράση του προέδρου μας «Τα καλύτερα έρχονται!!!»