ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος με τη συμμετοχή της ΦΕ Μάντζαρος στο ΖάππειοΗ free press εφημερίδα «HELLENIC MAIL» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «75 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ»: Κέρκυρα, Το άγνωστο Ολοκαύτωμα, Οι ήρωες της Λευκάδας, Ζάκυνθος Οι Δίκαιοι των Εθνών, Αγρίνιο, Η αλληλεγγύη.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος» της Κέρκυρας με τη συμμετοχή της σοπράνο Μαριάντζελας Χατζησταματίου.

Η Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος αναφέρει:

Πρόκειται για μια εκδήλωση – ορόσημο, η οποία τελεί υπό την επίσημη αιγίδα της Ισραηλινής Πρεσβείας, της Πρεσβειας του Λουξεμβούργου, της Περιφερειας δυτικης Ελλαδος, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων και παράλληλα πρόκειται για ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός στο οποίο θα έχουν συμμετοχή, εκτός από την <<Φ.Ε. Μάντζαρος>>, σημαντικοί άνθρωποι του πολιτισμού, της πολιτικής, της Εκκλησίας και της δημοσιογραφίας. Η εκδήλωση θα έχει σκοπό να τιμήσει τη μνήμη των εκατομμυρίων αθώων θυμάτων των Ναζί στο Ολοκαύτωμα καθώς και τη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος αλλά και να ενημερώσει για τις άγνωστες πτυχές του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα. Στο πνεύμα αυτό και ως κεντρική παρουσία στην παραπάνω εκδήλωση, η <<Φ.Ε. Μάντζαρος>> θα ερμηνεύσει ρεπερτόριο που σχετίζεται με το Εβραϊκό στοιχείο και το Ολοκαύτωμα.