ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Στη Νάουσα η Κερκυραϊκή Χορωδία Λάρισας «Νικόλαος Μάντζαρος»Στη Νάουσα η Κερκυραϊκή Χορωδία Λάρισας «Νικόλαος Μάντζαρος»
Η Κερκυραϊκή Χορωδία Λάρισας του Συλλόγου Κερκυραίων και φίλων της Κέρκυρας Θεσσαλίας “Νικόλαος Μάντζαρος” βρίσκεται στην όμορφη Νάουσα της Μακεδονίας μετά από πρόσκληση για να συμμετάσχει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 στο 8ο διήμερο Χορωδιακό Φεστιβάλ πού διοργανώνει το Μουσικό Σωματείο «Ωδείο Ναούσης» υπό την αιγίδα του Δήμου Νάουσας. Το 8ο διήμερο Χορωδιακό Φεστιβάλ αφιερωμένο στην επέτειο της απελευθέρωσης της Νάουσας 17 Οκτωβρίου 1912 που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης .
Η χορωδία υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και αγαπητού μου φίλου κ. Χρήστου Μπαλανίκα θα ερμηνεύσει ένα απάνθισμα έργων από το ελληνικό ρεπερτόριο σε χορωδιακή επεξεργασία του ιδίου, καθώς και Επτανησιακές καντάδες . Στο πιάνο θα συνοδεύσει ο καθηγητής μουσικής κ. Παναγιώτης Μπαλανίκας.

8ο Φεστιβάλ Χορωδιών 19 και 20 Oκτώβρη " Άγγελμα Ελευθερίας "

Στις 19 και 20 Οκτώβρη  το Μουσικό Σωματείο «Ωδείο Ναούσης» διοργανώνει το 8ο Φεστιβάλ Χορωδιών υπό την αιγίδα του Δήμου Νάουσας, αφιερωμένο στην επέτειο της απελευθέρωσης της Νάουσας 17 Οκτωβρίου 1912 .

Μια εκδήλωση μνήμης και τιμής και συνάμα υψηλής μουσικής αισθητικής, που μας υπόσχονται πέντε χορωδίες και  το οργανικό σύνολο  «Art Various»  συνοδευόμενο από το φωνητικό του σύνολο «voices» και την ομάδα σύγχρονου χορού της Εστίας Μουσών.

Το  πρόγραμμα των 2ήμερων εκδηλώσεων έχει ως εξής:

- Σάββατο 19 Οκτωβρίου :  Δημοτικό Θέατρο Νάουσας στις 8 μ.μ. Χορωδιακή βραδιά

Συμμετέχουν οι χορωδίες :

-  Μικτή Χορωδία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής  Ανάπτυξης Βέροιας  

-  «VOCAL» Φωνητικό σύνολο Πάτρας                                                               

-  Κερκυραίικη Χορωδία Λάρισας  

- Χορωδία Συλλόγου Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας -Θράκης  με έδρα την Αλεξανδρούπολη 

- Μικτή Χορωδία και Μαντολινάτα Ωδείου Ναούσης                                                                                                          
- Κυριακή 20 Οκτωβρίου :   Δημοτικό Θέατρο Νάουσας στις 8 μ.μ.  Μουσική βραδιά

«Από τον κινηματογράφο στο μιούζικαλ»

Το οργανικό σύνολο  «Art Various»   και το φωνητικό του σύνολο  «Voices» υπόσχονται να μας ταξιδέψουν από τον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου και τις μουσικές βραβευμένων ταινιών, στους κοσμικούς δρόμους του Broadway και των διάσημων musicals, αλλά και  στη γλυκιά μελαγχολία του αργεντίνικου  τάνγκο.

Ξεναγοί στο μαγικό αυτό ταξίδι είναι οι μουσικοί:
Μαριαλένα Παναγιωτοπούλου (υψίφωνος)

Ευαγγελία Κουζώφ (βιολί)

Γεωργία Πετμεζά ( τσέλο)

Θανάσης Γοβατζιδάκης (πιάνο)

Συνοδοί είναι το φωνητικό σύνολο  «Voices»  και η ομάδα σύγχρονου χορού «Intermediate» της Εστίας Μουσών Νάουσας .

Για τους μυημένους της καλής μουσικής αλλά και για τους εραστές  της ∙  όσοι  πιστοί  προσέλθετε........
Η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη, με αριθμημένες προσκλήσεις, που θα διατίθενται από το γραφείο πολιτισμού, στο κεντρικό κατάστημα του Δήμου Νάουσας και από το γραφείο του  Μουσικού Σωματείου (Εστία Μουσών) από τις 10π.μ. ως τη 1μ.μ., τις εργάσιμες ημέρες.

ΠΗΓΗ: Στοιχεία από την ανάρτηση του εξαιρετικού συνάδελφου και φίλου Παναγιώτη Ρεμπάπη που αν και δεν είναι Κερκυραίος, αγαπά την Κέρκυρα και είναι μέλος της Κερκυραϊκής Χορωδίας του Συλλόγου Κερκυραίων και φίλων της Κέρκυρας Θεσσαλίας “Νικόλαος Μάντζαρος”.