ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ξανα-«είδε» η «τυφλή» Δικαιοσύνη: Καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στο Αχίλλειο


Ξανα-«είδε» η «τυφλή» Δικαιοσύνη: Καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων στο Αχίλλειο

Και δεύτερο stop στην απεργία των εργαζομένων στο Αχίλλειο.. Αυτή τη φορά κρίθηκε καταχρηστική από το Πρωτοδικείο της Κέρκυρας η 48ωρη απεργίαγια Πέμπτη και Παρασκευή . Για τη νέα απεργία υπήρξε αγωγή από την ΕΤΑΔ .

Στα αιτήματα των εργαζομένων συμπεριλαμβανόταν και η επιστροφή στη θέση τους των προϊσταμένων μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την προκήρυξη των θέσεων. Όμως το πρωτοδικείο αναγνώρισε στην ΕΤΑΔ το διευθυντικό δικαίωμα .

Να θυμίσουμε ότι στη σχετική ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι πρόβαλλαν ως αιτήματα:

-Να ανακαλέσουν άμεσα την απόφαση τοποθέτησης και ανάθεσης καθηκόντων Προϊσταμένου και Προϊσταμένου Οικονομικής Διαχείρισης στο Αχίλλειο μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης των νέων και να προβούν σε δημόσια δήλωση αποκατάστασης της τιμής και υπόληψης τους που έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα στην τοπική κοινωνία από τον συσχετισμό του χρονικού σημείου απομάκρυνσης τους με την δημοσιοποίηση φωτογραφιών για την τραγική κατάσταση του Αχίλλειου.

-Να αποσύρουν άμεσα την προσχηματική προκήρυξη για στελέχωση του Αχίλλειου που βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τη διαβόητη αναδιοργάνωση της ΕΤΑΔ, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά ότι πρόκειται κατ’ ουσίαν για συγκεκαλυμμένη απευθείας ανάθεση καθηκόντων από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, χωρίς κανένα εχέγγυο διαφάνειας ή αξιοκρατίας, χωρίς μοριοδότηση ή δομημένη συνέντευξη, χωρίς διάρκεια σύμβασης, χωρίς δυνατότητα ένστασης, με φωτογραφικές απαιτήσεις και μόνο τελεσίδικο κριτήριο τη δημιουργία στεγανών και πλήρως ελεγχόμενων ομάδων για εν κρυπτώ διαχείριση αναθέσεων και κονδυλίων, σα να πρόκειται για το «μαγαζί» ορισμένων.

-Να προβούν άμεσα σε εργασίες αποκατάστασης του μεγάρου Αχίλλειου που εκτός του μνημειακού του χαρακτήρα αποτελεί και τον χώρο εργασίας μας ώστε να διασφαλιστούν οι συνθήκη υγιεινής και ασφάλειας των μελών μας κατά την εργασία τους που διακινδυνεύεται από την κακή κατάσταση του μνημείου».

Μετά και την εξέλιξη αυτή η απεργία των εργαζομένων αναστέλλεται και το Αχίλλειο θα λειτουργήσει κανονικά .

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι είχε κριθεί  παράνομη από το Πρωτοδικείο και η πρώτη απεργία των εργαζομένων στο Αχίλλειο για Τρίτη & Τετάρτη. Και ύστερα από αυτή την απόφαση είχαν κηρύξει νέα 48ωρη για Πέμπτη και Παρασκευή που τώρα κρίθηκε καταχρηστική προς ... δόξαν της Δικαιοσύνης!