ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Κέρκυρα


Συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης

Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εξακολουθούν να υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας από την κακοκαιρία που έπληξε χθες το νησί. Χωρίς ρεύμα είναι ακόμα αρκετές περιοχές στη βόρεια Κέρκυρα ενώ οι 250 και πλέον βλάβες αναμένεται να αποκατασταθούν εντός της ημέρας.
Παράλληλα αποκαταστάθηκε η λειτουργία των πορθμείων ανοιχτού τύπου που χθες δεν πραγματοποιούσαν δρομολόγια προς Ηγουμενίτσα.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΔΕΔΔΗΕ Κέρκυρας, Σπύρος Αργυρός, μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, τόνισε την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της υπηρεσίας με προσωπικό αφού η έλλειψή του έχει αφήσει το νησί με ένα συνεργείο ανά βάρδια, τόσο για την αποκατάσταση ζημιών όσο και για τις ανάγκες συντήρησης.

Χωρίς ρεύμα παραμένουν από χθες το βράδυ τα νησιά των Οθονών και του Μαθρακίου λόγω της κακοκαιρίας.

Συμφωνα με ενημέρωση της ΔΕΔΔΗΕ στο Μαθράκι το ρεύμα αναμένεται να έρθει σήμερα το μεσημέρι ενώ στους Οθωνούς θα πρέπει να μεταβεί συνεργείο για την αποκατάσταση της βλάβης.
Σύμφωνα με όσα είπε ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ στην Κέρκυρα, Νίκος Σοφιανός, εντός της ημέρας -κι εφόσον φυσικά βοηθήσει σ' αυτό και η καιρός, ο οποίος δείχνει να βελτιώνεται- αναμένεται να έχει αποκατασταθεί, αν όχι τοι σύνολο, σίγουρα η συντριπτική πλειονότητα των προβλημάτων με την ηλεκτροδότηση στην επικράτεια του νησιού.

«Έχουμε δώσει ρεύμα στο Μαθράκι, δεν αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα το νησί, όπως και στους Οθωνούς. Εκεί εξακολουθεί να υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα σε έναν υποσταθμό, ωστόσο κι αυτό θα λυθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, άρα και στους Οθωνούς η κατάσταση με την ηλεκτροδότηση έχει εξομαλυνθεί...», τόνισε ο Διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος επεσήμανε πως η Κέρκυρα ταλαπιωρήθηκε χθες βράδυ από ένα ακόμα -το τρίτο διαδοχικό- κύμα κακοκαιρίας, κάτι που αφ' ενός δυσχέρανε τις προσπάθειες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, αφ' ετέρου δημιούργησε και νέα προβλήματα, ιδιαίτερα σε περιοχές του βορείου συγκροτήματος.

πηγή: Στοιχεία από ρεπορτάζ ert.gr, corfutvnews, enimerosi.com