ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΠΑΜΕ Κέρκυρας: Συλλαλητήριο και παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις Αλυκές, παρουσία του Υφυπουργού Μ. Κόνσολα


ΠΑΜΕ Κέρκυρας: Συλλαλητήριο και παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις Αλυκές, παρουσία του Υφυπουργού Μ. Κόνσολα

Σε συγκέντρωση-συλλαλητήριο την Πέμπτη στο στο Εργατικό Κέντρο καλεί το ΠΑΜΕ Κέρκυρας και σε παράσταση διαμαρτυρίας .στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις Αλυκές, παρουσία του Υφυπουργού Μ. Κόνσολα

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

« Tα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση μας ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.

Μετά τις δυο απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη, κλιμακώνουμε με νέο Συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη και συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο 19:00.
Παλεύουμε κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης.
Να το πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ.
Παλεύουμε κόντρα στα εμπόδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που σπέρνει σύγχυση και μοιρολατρία και κάνει ό,τι μπορεί για να υπάρξει σιγή νεκροταφείου, ξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στην κυβέρνηση στο ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις για στήριξη των μέτρων.
Με το σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα» συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης μέσα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, δυναμώνουμε το μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.
Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν όλα τα μέτρα για να είναι το Συλλαλητήριο μαζικό, δυναμικό.

Έχουμε εμπειρία από την ανάπτυξη για «όλους» και την «δίκαιη» ανάπτυξη που μας έλεγαν η ανάπτυξή τους προϋποθέτει το τσάκισμα των δικαιωμάτων, της ίδιας της ζωής των εργαζόμενων για να αυγατίζουν τα κέρδη τους τα μεγάλα αφεντικά, ντόπια και ξένα.
Το παράδειγμα της Thomas Cook είναι χαρακτηριστικό για το πώς κάποιοι χάνουν και κάποιοι κερδίζουν.
Η επίσκεψη του Υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα μαζί με την πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου έρχεται να «σώσει» τους μεγαλοεπιχειρηματίες του νησιού στο τουρισμό, να συμβάλλει στην αναδιανομή της πίτας.

Να απαιτήσουμε να μην την πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Αυτοί που με μισθούς – ψίχουλα και εξαντλητικά ωράρια, χωρίς ρεπό, έβγαλαν τη σεζόν του καλοκαιριού, και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μείνουν άνεργοι και να μην πληρωθούν.
Να διασφαλιστούν όλα τα δεδουλευμένα, να μην χαθεί καμία θέση εργασίας!

Όλες και όλοι την Τετάρτη στις 23 Οκτώβρη, 14:00 παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις Αλυκές, παρουσία του Υφυπουργού.

Όλες και όλοι την Πέμπτη 24 Οκτώβρη, στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 19:00».