ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Απίστευτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου - Διχάζει του Κερκυραίους η Μ. Υδραίου με την αλλαγή ονομασίας του Δήμου
Απίστευτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου - Διχάζει του Κερκυραίους η Μ Υδραίου με την αλλαγή ονομασίας του Δήμου

Απίστευτα διχαστική η απόφαση της Δημάρχου Μ. Υδραίου και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για αλλαγή ονομασίας του Δήμου σε Κερκυραίων και Διαποντίων. Με 27 θετικές ψήφους το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε απόψε την εισήγηση της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου για μετονομασία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας σε «Κερκυραίων και Διαποντίων».
Γιατί; Τι σημαίνει η παραπάνω ονομασία;
Πρώτα από όλα διαχωρίζονται οι ίδιοι οι Δημότες του μέχρι τώρα Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων σε δυο κατηγορίες. Στους Κερκυραίους και στους Διαπόντιους, οι οποίοι κατά την Μ. Υδραίου και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι Κερκυραίοι! Άλλοι οι Κερκυραίοι και άλλοι οι Διαπόντιοι! Τόσο απλά!
Ύστερα οι Κερκυραίοι του Βορρά και οι Κερκυραίοι του Νότου δεν είναι …γνήσιοι Κερκυραίοι, κατά τη Μ. Υδραίου και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.  Θα πρέπει να έχουν τον προσδιορισμό Βόρειοι ή Νότιοι. Αυτό και αν είναι διαίρεση και διάκριση.
Τι να πει κανείς για τα λαμπρά μυαλά των τοπικών μας αστέρων. Η αλλαγή ονομασίας είναι δείγμα γραφής και προοιωνίζει χειρότερες μέρες για το νησί μας. Μανταμοσουσουδιές που χωρίζουν το νησί σε πρωτευουσιάνους και χωριάτες. Ολοταχώς πορεία προς τα πίσω! Σκληρή γραμμή στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής ενάντια σε λαϊκά δικαιώματα και διεκδικήσεις, κλειστός δήμος των ολίγων, υπερασπιστής των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας!
Για την Ιστορία να αναφέρουμε τις τοποθετήσεις των δημοτικών παρατάξεων με βάση το ρεπορτάζ του corfutvnews.gr
Παρών ψήφισε η παράταξη του Γιάννη Τρεπεκλή και η Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ καταψήφισαν οι κ. Μαρκάτης και Καρύδης.

Οι τοποθετήσεις

Η Δήμαρχος στην τοποθέτηση της ανέφερε τα εξής: «Έπρεπε να περάσει ομόφωνα με πανηγυρικό χαρακτήρα . Προς το συμφέρον του δήμου  είναι η νέα ονομασία θα αναβαθμιστεί στον αυτοδιοικητικό χάρτη ο δήμος μας. Η ιστορική ρίζα, η αυτοδιοικητική, η συνοχή και το κύρος που προσδίδει ο προσδιορισμός μας είναι Κερκυραίων και Διαποντίων. Υπάρχει συναίνεση , το είχαμε στο  προεκλογικό πρόγραμμά μας και εγκρίθηκε από το 65% των δημοτών».

Ο κ. Γιάννης Τρεπεκλής υποστήριξε: «Ψηφίζουμε παρών, θα έπρεπε να  ζητηθεί η άποψη των τοπικών συμβουλίων & φορέων και η ονομασία του δήμου να διαμορφωθεί μέσα από την κοινωνία».

Ο κ. Kαλούδης τόνισε: «Έπρεπε να χε μείνει με Καλλικράτη το δήμος Κερκυραίων, γιατί αφαιρέθηκε; Μας ήθελαν πολίτες β’ κατηγορίας. Ο δήμος Κερκυραίων συνεστήθη το 1866. Είναι αποκατάσταση δημοκρατική το Κερκυραίων, ανήκει στους πολίτες»..

Ο κ. Νεράντζης: «Ναι στην ονομασία Κερκυραίων και Διαποντίων Νήσων».

Ο κ. Μπορμπότης: «Σημασία δεν έχει το όνομα του δήμου , αλλά οι πολιτικές που εφαρμόζονται στο δήμο και αν  αυτές εξυπηρετούν το λαό και τα συμφέροντά του».

Ο κ. Μαρκάτης: «Επίπλαστα αυτά τα θέματα, το πρώτιστο είναι να σφυρηλατηθεί μια ταξική συνείδηση.  Ζήτημα πολιτικό να μπούμε σε άλλα θέματα.  Η Τ.Α. θα έπρεπε να δημιουργήσει αυτές τις συνθήκες που οι άνθρωποι με οποιαδήποτε ρίζα και καταγωγή να μπορεί να έχει ίσες ευκαιρίες και να ονομάζεται Κερκυραίος».

Η κ. Δρυ: «Γιατί ξεχωρίζουμε τους κατοίκους των Διαποντίων, δεν είναι Κερκυραίοι; Ίσως θα πρεπε μια πιο ενωτική ονομασία».

Ο κ. Καρύδης: «Έπρεπε να αποσυρθεί το θέμα, δεν ρωτήθηκαν τα τοπικά συμβούλια, αυτό είναι πρωτοφανές.  Ο Καλλικράτης ένωσε όλη την Κέρκυρα σε ενιαίο δήμο, ήταν μεγάλη μεταρρύθμιση. Ο γεωγραφικός προσδιορισμός ενώνει όλους τους δημότες, δε διχάζει. Είμαι κατά, αν ψηφιστεί σήμερα».

Τέλος ο κ. Πουλής: «Λογικοί όλοι οι προβληματισμοί. Το Κερκυραίων ακούγεται πιο εύηχο, συμφωνώ με εισήγηση. Με τη διάσπαση των δήμων πάνε καλύτερα τα πράγματα».