ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Πανελλήνια συγκίνηση για την οικογένεια του Δ. Μπότση –Προσφορά ζωής σε συνανθρώπους μας!
Πανελλήνια συγκίνηση για την οικογένεια του Δ. Μπότση –Προσφορά ζωής σε συνανθρώπους μας!
Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει η απόφαση της οικογένειας του Δ. Μπότση για τη δωρεά οργάνων του 28χρονου που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Πρόκειται για μια απόφαση – προσφορά ζωής σε πέντε συνανθρώπους μας. Μια γενναία απόφαση που έχει ξεπεράσει όχι μόνο τα όρια του νησιού μας, αλλά και της Ελλάδας.
         
Τα ξημερώματα της Παρασκευής ολοκληρώθηκε με επιτυχία  η μεταφορά οργάνων του 28χρονου Δημήτρη που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε μη αναστρέψιμη κατάσταση κώματος, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, η τρίτη που πραγματοποιείται την τελευταία διετία.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου, εξειδικευμένες ιατρικές ομάδες προσήλθαν από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιταλία, για τη μεταφορά της καρδιάς, σε λήπτη στην περιοχή του Bergamo, των πνευμόνων σε λήπτη στην περιοχή της Bologna, του ήπατος στη Θεσσαλονίκη και των νεφρών σε λήπτες σε Αθήνα και Ιωάννινα.

«Είναι μία πράξη ύψιστου ανθρωπισμού, που πέρα από τους άμεσα ενδιαφερόμενους συνανθρώπους λήπτες των οργάνων, δείχνει το δρόμο πως μέσα από τη θλίψη, μπορεί να δημιουργηθεί ελπίδα στην κοινωνία και σε αρκετούς συνανθρώπους που περιμένουν σε μακροχρόνιες λίστες αναμονής τους συμβατούς δότες» ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Κέρκυρας, Φοίβος Κακαβίτσας, ενώ έδωσε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θανούντος.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου, Επαμεινώνδας Φαρμάκης, που οργάνωσε και συντόνισε την διαδικασία, επεσήμανε πως «για άλλη μια φορά η ανθρώπινη αλληλεγγύη βρήκε την έκφρασή της στο πρόσωπο της οικογένειας του νεαρού ΜΔ 28 ετών, με την απόφασή της να δωρίσει τα όργανά του σε συνανθρώπους άγνωστους, χωρίς περιορισμούς φύλου, φυλής, θρησκευτικής, εθνικής ή άλλης διαφορετικότητας».

Όπως πρόσθεσε, η ΜΕΘ του νοσοκομείου, «επιτελώντας το έργο που της αναλογεί κατά το έτος 2018 άγγιξε υψηλούς δείκτες επιβιωσιμότητας (περί το 70%)» και τόνισε πως «η δωρεά οργάνων αποτελεί ύψιστο δείγμα κοινωνικής προσφοράς, αλλά και σηματοδοτεί μια ακόμα απόδειξη πως η ζωή στο τέλος πάντα νικά. Για τον λόγο αυτό θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης της κοινωνίας προς όφελος όσων η μεταμόσχευση αποτελεί το μοναδικό όπλο και ελπίδα στην αποκατάσταση της υγείας τους» κατέληξε ο κ. Φαρμάκης.

Να θυμίσουμε ότι το τραγικό συμβάν του θανάσιμου τραυματισμού του Δημήτρη που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην ευρύτερη περιοχή, ένα ξεχωριστό παλικάρι, είχε συμβεί πριν από μια βδομάδα σε τροχαίο δυστύχημα στη Μεσογγή. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν για μέρες διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο τραγικός θάνατός του το βράδυ της Πέμπτης, μετατράπηκε σε ελπίδα ζωής για πέντε βαριά πάσχοντες συνανθρώπους  μας, χάρη στο μεγαλείο ψυχής της οικογένειας του, που πήρε την γενναία απόφαση.