ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Τα Φλαμίνγκο στις Αλυκές της Λευκίμμης ξανά!


Τα Φλαμίνγκο στις Αλυκές της Λευκίμμης ξανά!


Τα πανέμορφα φλαμίνγκο ξαναήρθαν στις Αλυκές Λευκίμμης. Εκπληκτικές εικόνες από το Περιβαλλοντικό Κέντρο Εκπαίδευσης Κέρκυρας που αναρτήθηκαν στη σελίδα του σε μέσο δικτύωσης.
Τα φλαμίνγκο έρχονται συνέχεια στον συγκεκριμένο υδροβιότοπο, καθώς βρίσκουν κατάλληλο περιβάλλον, με ιδανικές θερμοκρασίες και τροφή.Τα φλαμίνγκο, πουλιά απαράμιλλης ομορφιάς, ζουν πάνω από 30 χρόνια, το ύψος τους φτάνει περίπου το 1,60 μ. και το βάρος τους μπορεί να φτάσει τα 3,5 κιλά. Το πιο εντυπωσιακό είναι το ιριδίζον χρώμα τους, που κυρίως είναι ροζ.

Για να συντηρηθούν χρειάζονται καθημερινά 230 έως 290 θερμίδες, τις οποίες αντλούν με έναν εξαιρετικό μηχανισμό που έχουν αναπτύξει στο ράμφος, που είναι γαμψό, με το οποίο μπορούν να κοσκινίζουν μικρά σωματίδια τροφής που περιέχονται στον βούρκο.Για την προστασία των ροζ φλαμίνγκο, αλλά και των άλλων σπάνιων πουλιών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Κέρκυρα, ιδιαίτερες προσπάθειες καταβάλλει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κέρκυρας, που στεγάζεται στα αναπαλαιωμένα κτίρια των βενετσιάνικων αλαταποθηκών, μέσα στην προστατευόμενη περιοχή NATURA των Αλυκών Λευκίμμης και φιλοξενεί καθημερινά, ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών προκειμένου να γνωρίσουν τα σπάνια πουλιά, που δυστυχώς πολλές φορές πέφτουν θύματα των λαθροθηρών.