ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Να μην υλοποιηθεί το πρόγραμμα FLEX στα σχολεία


ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Να μην υλοποιηθεί το πρόγραμμα FLEX στα σχολεία

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ                                                        Κέρκυρα, 21/10/2019

ΝΑ ΜΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FLEX ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Για 2η συνεχόμενη χρονιά ( πέρσι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και φέτος με κυβέρνηση Ν.Δ) το Υπουργείο Παιδείας προσκαλεί τα σχολεία να υλοποιήσουν  το πρόγραμμα FLEX.
Το πρόγραμμα «χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την κυβέρνηση των Η.Π.Α, υπό τη διαχείριση του Γραφείου Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων (ECA) του Υπουργείου Εξωτερικών (US Department of State) των Η.Π.Α.». Προσφέρει  υποτροφίες σε μαθητές της Γ’ Γυμνασίου ή της Α’ Λυκείου ,που επιλέγονται μέσω διαγωνισμού, για να μείνουν ένα χρόνο στις Η.Π.Α, σε οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε σχολείο εκεί.
  Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται , όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε μια σειρά από χώρες, τις οποίες οι Η.Π.Α θέλουν να επηρεάσουν σε μεγαλύτερο βαθμό ή έχουν ισχυρό αντιιμπεριαλιστικό αίσθημα.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υλοποιεί με απόλυτη ευλάβεια την προτροπή του State Department προς την Ελλάδα ,ώστε «μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα να αμβλύνει τα αισθήματα αντιαμερικανισμού που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία»!

 Σύμφωνα με την  σχετική εγκύκλιο  το πρόγραμμα FLEX δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να μάθουν για τους ανθρώπους και την κουλτούρα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και όχι βέβαια το αντίστροφο.
Αναρωτιόμαστε σε ποια κουλτούρα και σε ποιες αξίες αναφέρεται το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ;
Θα τους μάθει για την ιστορία του αντιπολεμικού κινήματος των ΗΠΑ;
Θα τους μάθει για τους αγώνες εξίσωσης των δικαιωμάτων λευκών και μαύρων;
Θα τους μάθει για την περσινή απεργιακή «άνοιξη» των δεκάδων χιλιάδων απεργών εκπαιδευτικών που υπερασπίζονταν το δημόσιο σχολειό;
Ή μήπως θα τους μάθει τις «καλές» αξίες της Αμερικάνικης άρχουσας τάξης ,που επιβάλλει
 τα συμφέροντα της δια πυρός και σιδήρου σε όλο τον πλανήτη; Οι βάσεις του θανάτου, τα πραξικοπήματα, οι στρατιωτικές επεμβάσεις, οι εστίες πολέμου και ανελέητοι βομβαρδισμοί παρουσιάζονται  με το μανδύα της «ανθρωπιστικής επέμβασης» και του «αγώνα για τη δημοκρατία».
Αυτές τις «αξίες» θέλει και αυτή η κυβέρνηση της Ν.Δ. να μεταλαμπαδεύσει σε μαθητές 15 και 16 χρόνων, προκειμένου να αθωώσει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό , τον οποίο υπηρετεί. Συνεχίζοντας  την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά σε  βαθύτερη πρόσδεση της χώρας μας στις επιδιώξεις του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού  και στα πολεμικά του  σχέδια. Αφού οι προηγούμενοι “έσπειραν” σε όλη την Ελλάδα βάσεις του ΝΑΤΟ, οι τωρινοί επιχειρούν τώρα να ανανεώσουν, να ενισχύσουν και να επεκτείνουν την λεγόμενη “συμφωνία για τις βάσεις” και ταυτόχρονα υλοποιούν προγράμματα για να διαμορφώσουν την συνείδηση των μαθητών μας σύμφωνα με το συμφέρον τους.
Στα μάτια των μαθητών μας βλέπουμε τα παιδιά όλου του κόσμου: Τα βομβαρδισμένα σχολεία, νοσοκομεία και σπίτια στην Συρία, στην Γιουγκοσλαβία, στο Ιρακ, τα πνιγμένα προσφυγόπουλα, τις αλλαγές συνόρων και τις νέες εντάσεις στα Βαλκάνια και στη Συρία.
 Ο  ελληνικός λαός   έχει βιώσει  την δικτατορία του 1967, την Κύπρο, τις γκρίζες ζώνες του Αιγαίου και ξέρει το ρόλο των ΗΠΑ .
Καταδικάζουμε τα προγράμματα αυτά, καθώς και τις συμφωνίες που εμπλέκουν βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στους ανταγωνισμούς και στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, θέτοντας το λαό και την νεολαία σε μεγάλους κινδύνους.
Οι εκπαιδευτικοί είμαστε παιδαγωγοί και έχουμε ευθύνη για τη νέα γενιά. Κανένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί  να μένει αδιάφορος, δεν μπορεί να συναινέσει στην διαπαιδαγώγηση των μαθητών μας με τις πιο αντιδραστικές και μαύρες «αξίες».