ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΕΛΜΕ Κέρκυρας Να μη συμμετέχουν οι μαθητές πρόγραμμα Train Your Brain της Βιβλιοθήκης και της αμερικανικής πρεσβείας


ΕΛΜΕ Κέρκυρας Να μη συμμετέχουν οι μαθητές πρόγραμμα Train Your Brain της Βιβλιοθήκης και της αμερικανικής πρεσβείας


ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ                                                         

Η  Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας  στο πλαίσιο λειτουργίας του Corfu Tech Lab, το οποίο συνεργάζεται με την αμερικανική Πρεσβεία  προσκαλεί τους μαθητές της Κέρκυρας στο πρόγραμμα «Train your brain» .

Διαβάζουμε στο site της eduACT που διοργανώνει το πρόγραμμα:

«To πρόγραμμα Train Your Brain αποτελεί μια πρωτοβουλία της eduΑCT, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αμερικάνικης Πρεσβείας και αντλεί έμπνευση από ποικίλες πηγές όπως το International Visitor Leadership Program του U.S. Department of State μεταξύ άλλων.»

‘Όπως και το πρόγραμμα STEM ( science, technology, engineering ,mathematics)έτσι και το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναγάγει τη δεξιότητα σε κυρίαρχο εκπαιδευτικό στόχο και μάλιστα της μη τυπικής εκπαίδευσης. Έτσι διδακτικές πρακτικές( οι οποίες δέκα χρόνια μετά αντιμετωπίζονται κριτικά από την επιστημονική κοινότητα παγκοσμίως) παρουσιάζονται ως εκπαιδευτικός στόχος . Το χειρότερο δε είναι πως  η μεθοδολογία αποκόπτεται από το περιεχόμενο κι έτσι μετατρέπει τη γνώση σε δεξιότητα περιορισμένης χρήσης. Το  train your brain ακούγεται ελκυστικό. Με βιωματικά εργαστήρια, προσομοιώσεις  τα παιδιά μαθαίνουν με αλγοριθμική λογική να αντιμετωπίζουν μη τυπικές καταστάσεις!! Τι  σημαίνει αλγοριθμική λογική; Αυτή η λογική εκ προοιμίου συμβαδίζει με την τυποποίηση στη μεθοδολογία. Είναι περιορισμένη σκέψη συγκρινόμενη με την μαθηματική σκέψη. Με αυτήν την ελκυστική διατύπωση  επιδιώκεται η ανάδειξη δεξιοτήτων προς χρήση και μόνο. Απέχει πολύ από την συνολική μόρφωση και εστιάζει  απολύτως στο μερικό και στην αντιμετώπισή του  κάθε προβλήματος ,όχι με τη λογική σκέψη και την κριτική ικανότητα αλλά με την τυποποίηση ενεργειών, λες και όλα ακόμα και   οι άνθρωποι είναι απολύτως προκαθορισμένοι . Όροι, όπως καινοτομία, ηγετικές ικανότητες εμφανίζονται και λαμπυρίζουν ως καθρεφτάκια στον ήλιο.

  Μετά τις διάφορες ημερίδες stem, ρομποτικής κλπ με τις «ευγενικές χορηγίες» της Cosmote, Lego και άλλων «ευγενών ιδρυμάτων», η Δημόσια Βιβλιοθήκη με το Corfu tech Lab    αποφάσισε να κάνει ένα βήμα παραπάνω: Να διοργανώσει πρόγραμμα με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας και του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α.  Το ίδιο πρόγραμμα έγινε και στο Στρατώνι με την συνεργασία  της Eduact  και της Ελληνικός Χρυσός!!!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως από πέρσι έχει ξεκινήσει μια «ιδιαίτερη» συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας με την  Αμερικανική Πρεσβεία είτε με το πρόγραμμα  Flex είτε με την εφαρμογή του STEM σε κάποια σχολεία και τώρα με το train your brain μέσω της πρωτοβουλίας της Eduact. Είναι πραγματικά εντυπωσιακά υποκριτικό αυτοί που με το ένα χέρι οπλίζουν και στηρίζουν πολέμους , αυτοί που οδηγούν ανθρώπινες ζωές στον αφανισμό ή στην προσφυγιά και στο βυθό της θάλασσας, αυτοί να συνεργάζονται με το Υπουργείο Παιδείας και φορείς «μεταλαμπαδεύντας» τις ανθρωποκτόνες αξίες τους.
Καλούμε:
Τους Συλλόγους Διδασκόντων να μη δεχτούν να συμμετάσχουν  στα προγράμματα αυτά

Τους Συλλόγους και την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων να μην δεχθούν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν σε αυτά τα προγράμματα.