ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Μουσική Βραδιά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, 29/11


Μουσική Βραδιά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, 29/11


«Μουσική Βραδιά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας για την συμπλήρωση ενός χρόνου επαναλειτουργίας του»

  Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας και το τμήμα AHEPAHJ-34 Corcyraσυνδιοργανώνουν μουσική βραδιά με τίτλο «Μουσικές Μεταναστεύσεις» την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 20:30, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανακαίνιση και επαναλειτουργία του Μουσείου.

 Πρόκειται για μια εκδήλωση γεμάτη συμβολισμούς, καθώς είναι αφιερωμένη στη ζωή και στο μουσικό έργο δύο Κερκυραίων συνθετών της διασποράς των Αλεξάνδρου Γκρεκ και Λαυρέντιου Καμηλιέρη.

 Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλία από τον μουσικό κ. Σπύρο Ρουβά και εκτέλεση έργων των δύο σπουδαίων συνθετών από την σοπράνο κ. Αναστασία Φύσσα και τον βαρύτονο κ. Παντελή Κοντό συνοδευόμενους στο πιάνο από την κ. Πράξιλλα Μπότου.

 Η εκδήλωση αποτελεί ορόσημο και για τους δύο φορείς, καθώς είναι η πρώτη φορά που συνδιοργανώνεται τέτοιου είδους δράση αφιερωμένη στους Κερκυραίους συνθέτες της διασποράς. Χρήσιμο είναι να αναφερθεί ότι Έλληνες μετανάστες πριν από 100 χρόνια ίδρυσαν την Ομογενειακή Οργάνωση AHEPAμε τεράστιο έργο προσφοράς στον Ελληνισμό στη διάρκεια