ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Το νέο Θεατρικό έργο του Κώστα Γερ. Καλούδη: ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ


Το νέο Θεατρικό έργο του Κώστα Γερ. Καλούδη: ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑλΔε το νέο Θεατρικό έργο
του Κώστα Γερ. Καλούδη με τίτλο:

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ

                                        ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΡΙΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ
ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑ ΣΚΗΝΩΝ

Ο  Λογοτέχνης δεν είναι αθλητής για να έχει ημερομηνία λήξεως.

Ο Κώστας Καλούδης σε ώριμη πια ηλικία αλλά ακμαιότατος συγγραφικά επανέρχεται με το νέο του Θεατρικό έργο -τέταρτο δικό του- με πιο ώριμη γραφή στο αγαπημένο του είδος λογοτεχνίας στο Θέατρο. Ο Κώστας Καλούδης τόσο γλαφυρός στις περιγραφές δίνει και πάλι ένα θεατρικό έργο που διαβάζεται σαν μυθιστόρημα. Δεν διστάζει με το νέο βιβλίο του  να εισέλθει σε νέους χώρους που οι πολλοί διστάζουν να προσεγγίσουν, στο χώρο της μεταφυσικής που ιδανικά ταιριάζει με τους πρωταγωνιστές και την καθημερινότητά τους.

  Στο θεατρικό του έργο «ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ» ο Καλούδης έδινε μια λαογραφική διάσταση, στο επόμενό του με τίτλο «ΕΡΩΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» υπερείχε το κοινωνικό στοιχείο και τα πάθη που βασανίζουν την κοινωνία. Ο Κώστας Καλούδης μας ξαφνιάζει ευχάριστα γιατί μπορεί να χειρίζεται με απόλυτη δεξιοτεχνία θεατρικά έργα κάθε φορά σε διαφορετικό τομέα της ζωής.
Με το νέο του βιβλίο που κυκλοφορεί από Νοέμβρη του 2019 αναδεικνύει τις πατρογονικές αρχές και αξίες. Δίνει ρόλο με εξαιρετικό τρόπο στους προγόνους που αποτελούν τον θεμέλιο λίθο και συνεχίζουν να στηρίζουν την οικογένεια, απ’ όπου κι αν βρίσκονται.

Το θεατρικό έργο τριών πράξεων και δώδεκα σκηνών, διακρίνεται για την πρωτοτυπία του την τόλμη γραφής και τα βαθύτερα νοήματά του. Οι ρόλοι κατανέμονται σε εννέα πρόσωπα και ο θεατής ή  ο αναγνώστης γίνεται ένας ακόμη από τους συμμετέχοντες αφού ζει στον παλμό του έργου.

Όλοι οι συντελεστές του νέου βιβλίου με τίτλο «ΤΟ Φάντασμα του Μικρού Παραδείσου» του Κώστα Γερ. Καλούδη είναι άξιοι συγχαρητηρίων κι ανάμεσά τους ο Στέλιος Αγγελόπουλος που φιλοτέχνησε ένα εξαιρετικό εξώφυλλο χαρακτηριστικό για την πλοκή του έργου.

  Είναι ένα έργο που θέτει το ερώτημα, αν οι νεκροί πρόγονοι έχουν το δικαίωμα να επεμβαίνουν στη ζωή των απογόνων τους.
  Ο Αλέξανδρος έχει επιφορτιστεί με την υποχρέωση να μοιράσει μέρος της περιουσίας των προγόνων του στους ανθρώπους που είχαν αδικηθεί από εκείνους για να πάψουν να τους αναθεματίζουν.
  Αυτό ήταν κάτι σχεδόν αδύνατο, αφού κανείς δεν γνώριζε να του πει, ποιοι είναι οι αδικηθέντες… Με άλλα λόγια είχε αναλάβει να λύσει έναν δυσεπίλυτο γρίφο.
  Προς το τέλος της ζωής του, ένιωθε να τον στοιχειώνουν οι πρόγονοι και τον κυρίευει ο φόβος. Έτσι αποφάσισε να τηρήσει την υπόσχεσή του και έπρεπε να πείσει και τους δικούς του απογόνους για την απόφασή του αυτή.

  Ο Κώστας Καλούδης ολοκληρώνει την εξαίσια αυτή θεατρική παράσταση με ένα επίμετρο εξ ίσου συναρπαστικό που συμπυκνώνει την υπόθεση και τα νοήματα του έργου. …  … « Έχοντας κατά νου όλα εκείνα που είχε ζήσει στην Πόλη πριν τουρκέψει, άφησε στους απογόνους του ευχή και κατάρα να είναι πάντα αγαπημένοι και ενωμένοι και δίκαιοι. Μόνο  έτσι ο Μικρός Παράδεισος, όπως τον είχε ονομάσει, θα παρέμενε δικός τους και θα τους προσέφερε όλα τα καλά της Γης, αλλιώς θα έφευγε από τα χέρια τους και θα περνούσε στα χέρια των εχθρών τους.
Περιμένουμε από τον Κώστα Καλούδη τη νέα του λογοτεχνική δημιουργία!!!

                                                          Α.Δ.

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Κώστας Καλούδης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1938. Έζησε για πολλά χρόνια στην Ν. Αφρική όπου εργάστηκε και σπούδασε διηγηματογραφία. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε τοπικές εφημερίδες. Βασικός συνεργάτης της «Φωνής των Αργυραδιτών» Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Ζει στις Αργυράδες Κέρκυρας και συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα με ανιδιοτέλεια και άδολη αγάπη για τον τόπο. Ως συγγραφέας διακρίνεται στη δημιουργία μιας θεατρικής εξέλιξης με πρόσωπα και εικόνες που κρατάνε τον αναγνώστη-θεατή  από την έναρξη μέχρι την τελευταία σκηνή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τα έργα του αφορούν τις ανθρώπινες σχέσεις, θέματα της καθημερινότητάς μας, καθοριστικά όμως για την πορεία της ζωής μας.

 Έχει εκδώσει τα θεατρικά: "Στοίχημα τα πάθη μας", "Έρημος παράδεισος", "Πανσέληνος",  "Ερωτικό στοίχημα" και
«Το φάντασμα του παραδείσου»