ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Εισαγγελική πρόταση να καθίσουν στο εδώλιο δυο πρώην δήμαρχοι και τρεις σύμβουλοι για «οικολογική καταστροφή» στο ΤεμπλόνιΕισαγγελική πρόταση να καθίσουν στο εδώλιο δυο πρώην δήμαρχοι και τρεις σύμβουλοι για «οικολογική καταστροφή» στο Τεμπλόνι

Ογκώδης δικογραφία έχει σχηματιστεί για 16 πρόσωπα: αυτοδιοικητικά στελέχη, υπάλληλοι, εργολάβοι. Όλοι ελέγχθηκαν για τυχόν ποινικές ευθύνες, αλλά μόνον για τους πέντε απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Πέντε πρώην και νυν αυτοδιοικητικοί θα οδηγηθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων με την κατηγορία της «οικολογικής καταστροφής». Πρόκειται  για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ μέχρι το 2012 το αδίκημα αυτό ήταν πλημμέλημα. Βέβαια την τελική απόφαση θα πάρει το συμβούλιο πλημμελειοδικών .

Ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε το 2014 όταν ο τότε Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος είχε κάνει αναφορά στην Εισαγγελία Εφετών Κέρκυρας. Στην αναφορά του πρώην Περιφερειάρχη συμπεριελήφθησαν και οι καταγγελίες που είχε κάνει η Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Τεμπλονίου αλλά και άλλοι.

ΠΗΓΗ: Στοιχεία από τα ρεπορτάζ των corfutvnews.gr & start