ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«Σφάζονται» οι εκλεκτοί Δήμαρχοι της ΝΔ και της ακροδεξιάς στην Κέρκυρα - Ασφαλιστικά μέτρα της Μ. Υδραίου για τις εκλογές στην ΠΕΔΙΝ«Σφάζονται» οι εκλεκτοί Δήμαρχοι της ΝΔ και της ακροδεξιάς στην Κέρκυρα - Ασφαλιστικά μέτρα της Μ. Υδραίου για τις εκλογές στην ΠΕΔΙΝ
«Σφάζονται» οι εκλεκτοί Δήμαρχοι της ΝΔ και της ακροδεξιάς στην Κέρκυρα - Ασφαλιστικά μέτρα της Μ. Υδραίου για τις εκλογές στην ΠΕΔΙΝ. Η διαδικασία της συζήτησης θα γίνει σήμερα  Σάββατο στις 2.30 στο Πρωτοδικείο της Κέρκυρας.
Ως γνωστόν την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η 1η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ-ΙΝ  με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη: «Εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γραμματέα και δυο μελών για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων για τη δημοτική περίοδο 2019-2023».

Η κατάθεση της αίτησης λήψης ασφαλιστικών μέτρων στρέφεται κατά της διαδικασίας που ακολουθήθηκε στην εκλογή μελών της διοικούσας επιτροπής της ΠΕΔΙΝ στις εκλογές της Κυριακής και, κυρίως, όσον αφορά την αντικατάσταση του εκλέκτορα του Δήμου Νότιας Κέρκυρας Γιώργου Σαγιά, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αττικής, με τον αναπληρωτή εκλέκτορα Σ. Ανδριώτη, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του corfutvnews.gr

Η κα Υδραίου και οι συνεργάτες της σε έντονο τόνο είχαν ζητήσει από την εφορευτική επιτροπή να μην κάνει δεκτή την αντικατάσταση, που θα είχε ως αποτέλεσμα η πλευρά Λέσση (και κατ΄ επέκταση Τρεπεκλή) να διαθέτει έναν εκλέκτορα λιγότερο στη διαδικασία.

Ωστόσο, μετά και τις έντονες αντιδράσεις του δημάρχου Νότιας Κέρκυρας Κώστα Λέσση, η εφορευτική δεν έκανε δεκτό το αίτημα Υδραίου με αποτέλεσμα η διαδικασία να ολοκληρωθεί κανονικά και τη δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας να υποβάλλει ένσταση.

Δεν «βγαίνουν τα κουκιά»;

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η πλευρά της αντιπολίτευσης η οποία αναμένεται να κατέβει την Κυριακή με κοινό υποψήφιο, διαθέτει αυτή τη στιγμή οριακή πλειοψηφία κατά ορισμένα αυτοδιοικητικά στελέχη ή ισοβαθμεί (με υπολογισμένη μία αποχή / λευκό) κατά άλλα, κάτι που φέρνει σε μειονεκτική θέση τη Μερόπη Υδραίου στην προσπάθειά της να εκλεγεί πρόεδρος !