ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια: Συμπαράσταση στον αγωνιστή Νίκο Γκισκίνη            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΝΙΚΟ  ΓΚΙΣΓΚΙΝΗ
          
 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ξαφνική  και χωρίς δικαιολογία  μη ανανέωση της σύμβασης του αγωνιστή  Νίκου Γκισγκίνη, εργαζόμενου στην εταιρεία ESA SECURITY SOLUTIONS,  που για λογαριασμό της  FRAPORT έχει αναλάβει την διαχείριση της ασφάλειας του ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, και μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς.

Ο  Νίκος  Γκισγκίνης  εργαζόταν στην ESA  επί 18 μήνες  με οκτάμηνες και δίμηνες συμβάσεις ανανεούμενες  χωρίς κανένα πρόβλημα στην άσκηση των καθηκόντων  της εργασίας του . Αυτήν την περίοδο, λόγω της ολοκλήρωσης των εργασιών στο αεροδρόμιο που θα πρέπει να γίνει μέχρι τον Μάρτιο, όπως έχει ανακοινώσει η  FRAPORT, ζητήθηκαν extra  ώρες εργασίας και ανανέωσαν με δίμηνες συμβάσεις  την εργασία όλων των άλλων εργαζόμενων  εκτός του Νίκου Γκισγκίνη. Το νέο που υπάρχει λοιπόν για την μη ανανέωση της σύμβασης του είναι προφανώς η εκλογή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Γι αυτό πιστεύουμε πως η μη ανανέωση μόνο της σύμβασης αυτής έχει εκδικητικό και τρομοκρατικό χαρακτήρα.

Το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων  που έχει δρομολογηθεί από τις μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων  χρόνων του ΠΑΣΟΚ, της  ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ , σε όλες τους τις παραλλαγές, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις εργασίας, οι εκ περιτροπής συμβάσεις οκτάμηνες, δεκάμηνες, δίμηνες κλπ, η εποχιακού τύπου εργασία στα αεροδρόμια, η κατάργηση της διάταξης για την αιτιολόγηση της απόλυσης , είναι η βάση στην οποία πάτησε η διοίκηση της ESA  για την προώθηση των στόχων της  να προχωρήσει στην αναίτια μη ανανέωση της σύμβασης του Νίκου Γκισγκίνη, με σκοπό την τρομοκράτηση των άλλων εργαζομένων για να υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις, αθετώντας την υπόσχεση της εταιρείας για ετήσια εργασία στο Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς.  Αυτό γίνεται πολιτική για όλα τα ελληνικά αεροδρόμια που ελέγχει η FRAPORT, και βέβαια όλα τα αεροδρόμια της Περιφέρειας  Ιονίων Νήσων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΉ ΝΙΚΟΥ ΓΚΙΣΓΚΙΝΗ.

ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ , ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ  ΓΙΑ  ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ .

ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΑΧΟΜΕΝΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

                                          ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ