ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η «Βικτώρια» σάρωσε Αργυράδες και Άγιο ΓεώργιοΗ «Βικτώρια» σάρωσε Αργυράδες και Άγιο Γεώργιο

Οι θυελλώδεις άνεμοι που έχουν πλήξει την Κέρκυρα από χθες  το μεσημέρι, έχουν φτάσει ακόμα και τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε ταχύτητα. Οι ριπές έφτασαν τα 10 μποφόρ, κυρίως στη θαλάσσια περιοχή του νησιού αλλά και τα ορεινά σημεία, με την πρόβλεψη να κάνει λόγο για ουσιαστική βελτίωση των καιρικών συνθηκών από το πρωί της Πέμπτης. Υπογραμμίζεται ότι λόγω του τεράστιου όγκου νερού που έχει πέσει στην Κέρκυρα το τελευταίο δεκαήμερο, το έδαφος δεν είναι πλέον σε θέση να το απορροφήσει άμεσα με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα και σχηματισμούς χειμάρρων, κάτι στο οποίο τόσο οι οδηγοί όσο και οι πεζοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Πάνω από 40 υπολογίζονται οι πτώσεις/κοπές δέντρων με την συνακόλουθη σε ορισμένες περιπτώσεις καταστροφή του ηλεκτρικού δικτύου, Δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο και πέντε διασώσεις ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί σε αυτοκίνητα είναι ο μέχρι στιγμής ανολοκλήρωτος απολογισμό.Στις Αργυράδες και στον κεντρικό δρόμο δέντρο έπεσε εξαιτίας των καιρικών φαινομένων, αργά χθες το βράδυ, αποκλείοντας τον δρόμο προς Αργυράδες και Νότια Κέρκυρα . Στο σημείο βρέθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και η αστυνομία έτσι ώστε να ρυθμίσει την κυκλοφορία.
Η σφοδρή κακοκαιρία έπληξε και τον Άγιο Γεώργιο προκαλώντας κατολισθήσεις  και ζημιές σε μάντρες, στέγες και τζαμαρίες.Πολλές είναι και οι κλήσεις για άντληση υδάτων, κυρίως στο νότιο συγκρότημα, με την πυροσβεστική να έχει συνδράμει σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις στη Λευκίμμη και τη Λίνια…

Αναλυτικά η ανάρτηση του προέδρου του ΤΑ της ΔΚ Αργυράδων Κώστα Μίτσουλη (και οι φωτό)


Ζημιές σε κτίρια μεγάλη κακοκαιρία στον Άγιο Γεώργιο αργυραδων ισχυροί άνεμοι σάρωσαν την περιοχή άνω τον 10 μποφόρ, κατολισθήσεις σε μάντρες, έφυγαν σκεπές, τζαμαρίες, άμεση επέμβαση του Δήμου, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, ένα μπράβο σε όλους.... Άγιος Γεώργιος χωρίς ρεύμα αυτήν την στιγμή, Αργυραδες χωρίς νερό.