ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Τα εκλογικά αποτελέσματα για το ΤΕΕ Κέρκυρας


Τα εκλογικά αποτελέσματα για το ΤΕΕ Κέρκυρας

Με τη συμμετοχή των μηχανικών να φτάνει σε ποσοστό 70%, περίπου, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το βράδυ οι εκλογές στο Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για την ανάδειξη των νέων οργάνων Διοίκησης.

Η ψηφοφορία διήρκεσε από τις 8 το πρωί έως τις 7 το βράδυ και διεξήχθη σ’ ένα πολύ καλό κλίμα, στα Γραφεία του Π Τμήματος τα οποία είχαν διαμορφωθεί σε ένα μεγάλο εκλογικό κέντρο.

Τα αποτελέσματα εκδόθηκαν ηλεκτρονικά και η διαδικασία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. Για την Αντιπροσωπεία του Π. Τμήματος Κέρκυρας


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εφορευτικής Επιτροπής, την πρώτη θέση κατέλαβε ο συνδυασμός Προοδευτική Ενότητα Μηχανικών Κέρκυρας (ΠΕΜΚ), που συγκέντρωσε ποσοστό  42,29%, και καταλαμβάνει τις 11 από τις 25 έδρες της  Αντιπροσωπείας.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο συνδυασμός Δημοκράτες Κερκυραίοι Μηχανικοί [ΔΗ.ΚΕ.Μ.] με ποσοστό 34,29% και 9 έδρες, την τρίτη θέση ο Συνδυασμός Ενότητα για την Ανατροπή, με ποσοστό 12,86% και 3 έδρες, την τέταρτη θέση ο Συνδυασμός ΔΥΝ.Α.ΜΗ, με ποσοστό 6% και μία έδρα, ενώ 1 έδρα καταλαμβάνει η Πανεπιστημονική με ποσοστό 4,57%.

Ειδικότερα τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ψήφισαν [για τα τοπικά όργανα] : 358

΄Εγκυρα: 350

΄Ακυρα: 3

 Λευκά: 5Έλαβαν:Προοδευτική Ενότητα Μηχανικών Κέρκυρας [ΠΕΜΚ]: 148 ψήφους
Δημοκράτες Κερκυραίοι Μηχανικοί [ΔΗ.ΚΕ.Μ]: 120 ψήφους
ΕΝΟΤΗΤΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ: 45 ψήφους
ΔΥΝ.Α.ΜΗ Δυναμικοί Αδέσμευτοι Κέρκυρας: 21 ψήφους
Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών : 16 ψήφους


Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο Μελών ΤΚ/ΤΕΕ


Την πρώτη θέση κατέλαβε ο συνδυασμός Δημοκράτες Κερκυραίοι Μηχανικοί [ΔΗ.ΚΕ.Μ.] με ποσοστό 39,63%, τη δεύτερη θέση η Προοδευτική Ενότητα Μηχανικών Κέρκυρας (ΠΕΜΚ), με ποσοστό 34,37%, την τρίτη θέση ο Συνδυασμός Ενότητα για την Ανατροπή με ποσοστό 17,96%, ενώ την τέταρτη θέση  ο Συνδυασμός ΔΥΝ.Α.ΜΗ, με ποσοστό 8,05%.Ψήφισαν [για τα τοπικά όργανα] : 358

΄Εγκυρα: 323

΄Ακυρα: 5

 Λευκά: 30Έλαβαν:

Δημοκράτες Κερκυραίοι Μηχανικοί [ΔΗ.ΚΕ.Μ]: 128 ψήφους
Προοδευτική Ενότητα Μηχανικών Κέρκυρας [ΠΕΜΚ]: 111 ψήφους
ΕΝΟΤΗΤΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ: 58 ψήφους
ΔΥΝ.Α.ΜΗ Δυναμικοί Αδέσμευτοι Κέρκυρας: 26 ψήφους


Τις επόμενες ημέρες η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή,  που εδρεύει στην Αθήνα, θα εκδώσει τα επίσημα αποτελέσματα και θα ανακηρύξει τους εκλεγέντες. Αμέσως μετά θα συνέλθει σε ειδική συνεδρίαση η 25μελής Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Κέρκυρας, η οποία αφού πρώτα εκλέξει το Προεδρείο της, θα εκλέξει το νέο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, τον Αντιπρόεδρο τον Γραμματέα και τα υπόλοιπα 6 μέλη της Διοίκησης για την προσεχή τετραετία.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΚ/ΤΕΕ