ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Μήνυμα ανθρωπιάς από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών: Καλωσορίζουμε τα παιδιά των προσφύγων!


Μήνυμα ανθρωπιάς από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών: Καλωσορίζουμε τα παιδιά των προσφύγων!

Μπορεί το δηλητήριο του ρατσισμού και του εθνικισμού να απλώνεται και σε ορισμένα σχολεία, όπως στο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, όπου μαθητές πραγματοποίησαν  πορεία και συνθήματα μίσους και απανθρωπιάς, όπως «Έξω απ' τα σχολεία οι λαθρομετανάστες», αλλά υπάρχουν και οι αντιστάσεις. 
Χίλια μπράβο στα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα του Μουσικού σχολείου Σερρών που στέλνουν μήνυμα ανθρωπιάς καλωσορίζοντας τα προσφυγόπουλα.
Αναλυτικά το μήνυμα:

Ανακοίνωση 15μελούς Συμβουλίου Μουσικού Σχολείου Σερρών


Είναι γνωστό ότι το σχολείο μας,το Μουσικό Σχολείο Σερρών από την επόμενη εβδομάδα θα εντάξει στο μαθητικό του περιβάλλον προσφυγόπουλα ηλικίας 12-16 ετών από το κέντρο φιλοξενίας. Εξ’ αρχής αυτό το γεγονός δημιούργησε κάποιους προβληματισμούς, όπως ήταν αναμενόμενο, όμως αυτοί γρήγορα παραμερίστηκαν όταν κατανοήσαμε τις δύσκολες στιγμές που βίωσαν αυτοί οι συνάνθρωποι μας.


Έτσι, εμείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Σερρών, καλωσορίζουμε τα παιδιά των προσφύγων από το κέντρο φιλοξενίας που θα φοιτήσουν φέτος στο σχολείο μας.

Μάλιστα ύστερα από συζήτηση που είχαμε με τους καθηγητές και τις καθηγήτριες μας, αποφασίσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε τα παιδιά αυτά, οι νέοι συμμαθητές και συμμαθήτριές μας, να αισθανθούν το σχολείο μας σαν δικό τους σχολείο, να νιώσουν ότι είναι ευπρόσδεκτοι και ότι εμείς είμαστε χαρούμενοι που θα τους έχουμε δίπλα μας.


Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι η ανθρωπιά, η φιλοξενία και η μουσική μπορούν να ενώσουν βαθιά ανθρώπους διαφορετικών λαών, χρωμάτων, θρησκειών και πολιτισμών.
Καλώς ήρθατε παιδιά στο σχολείο μας, στο Μουσικό Σχολείο Σερρών.