ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«Βομβαρδισμένο τοπίο»: Eικόνες καταστροφής από Άγιο Γεώργιο Αργυράδων, Άγιο Νικόλαο και Πετριτή«Βομβαρδισμένο τοπίο»: Eικόνες καταστροφής από Άγιο Γεώργιο Αργυράδων, Άγιο Νικόλαο και Πετριτή

Τόσο μεγάλης έντασης και διάρκειας κακοκαιρία πρώτη φορά πλήττε την Κέρκυρα τις τελευταίες, τουλάχιστον δεκαετίες. Θυελλώδεις άνεμοι που έχουν ν φτάσει ακόμα και τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε ταχύτητα. Οι ριπές έφτασαν τα 10 μποφόρ kαι η νεροποντή συνεχής και δυνατή είχε σαν αποτέλεσμα να κινδυνέψουν δεκάδες συνάνθρωποί μας-  και είμαστε πολύ τυχεροί που δεν υπήρξαν θύματα. Υλικές ζημιές και καστροφές άφησε πίσω του το πέρασμα της «Βικτώριας» απο το νησί μας που μοιάζει στο μεγαλύτερο μέρος του με «βομβαρδισμένο τοπίο»

Στον Αγ. Γεώργιο Αργυράδων κινδύνεψαν συνάνθρωποί μας, εγκλωβισμένοι στα αμάξια τους, στέγες  σπιτιών ξηλώθηκαν, μάντρες και τοίχοι έπεσαν, κατολισθήσεις σε πολλά σημεία, πτώσεις δέντρων, δρόμοι που μετατράπηκαν σε χειμάρρους γεμάτοι μπάζα είμαι μερικά από τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ του «βομβαρδισμένου τοπίου». Χωρίς νερό και ρεύμα η περιοχή μέχρι σήμερα περίπου στις 11 το πρωί. 

Σε ανάρτησή του (από όπου και οι σχετικές φωτό) ο Σπύρος  Μίτσουλης, πρώην πρόεδρος του ΤΣ της ΔΚ Αργυράδων αναφέρει:

«Μεγάλες οι καταστροφές που άφησε στο πέρασμά  της η κακοκαιρία, με ισχυρούς ανέμους και πλημμυρικά φαινόμενα. Οι κυριότερες ζημιές παρουσιάστηκαν στον Άγιο Γεώργιο Αργυράδων όπου πέρασε και ανεμοστρόβιλος από δύο σημεία. Κάτι παρόμοιο δεν θυμούνται οι πιο παλιοί να έχει συμβεί με τόσο μεγάλη ένταση και διάρκεια. Χτες βραδυ πολύ κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου δεν μπορούσαν να πάνε στα σπίτια τους λόγω του ότι οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε χείμαρρους και η περιοχή θύμιζε βομβαρδισμένη, λόγω των πεσμένων δέντρων και μπάζων από τις ξηλωμένες σκεπές.

 Άμεση ήταν η κινητοποίηση της πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον διοικητή του πυροσβεστικού κλιμακίου Γιαννούλη Γεώργιο και τα παιδιά του κλιμακίου διότι βρέθηκαν μέσα σε επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αψηφοντας τους κινδύνους για να βοηθήσουν τους πολίτες όπου είχαν ανάγκη. Επίσης στην περιοχή έφτασαν άμεσα μια μπουλντόζα της πολιτικής προστασίας και μια μπουλντόζα ιδιώτη που άμεσα προσφέρθηκε να βοηθήσει. ( Καββαδία Ιωάννη )Εικόνες καταστροφής και στον Ψαρά Μεσογγής Μπούκαρι – Πετριτή – Άγιο Νικόλαο

«Βομβαρδισμένο» τοπίο και στον Ψαρά Μεσογγής Μπούκαρι – Πετριτή – Άγιο Νικόλαο

Στον Πετριτή πλημμυρισμένοι δρόμοι και τα καταστήματα είναι μέσα στη λάσπη, ενώ  παραλιακός δρόμος Πετριτή και Μπούκαρη είναι κλειστός.Ο Άγιος Νικόλαος πλημμύρισε με τα νερά να καλύπτουν ακόμα και αυτοκίνητα, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε αυλές , υπόγεια σπιτιών.