ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Αστυνομική βία στην Ελλάδα: 28 φωτογραφίες «μεμονωμένων περιστατικών»

Αστυνομική βία στην Ελλάδα: 28 φωτογραφίες «μεμονωμένων περιστατικών»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΚΤΕΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ AL JAZEERA – 28 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ «ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ»

Το διεθνές μέσο ενημέρωσης, σε εκτενές ρεπορτάζ, αναφέρεται στα περιστατικά βίας που καταγράφονται και καταγγέλλονται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, ξεκινώντας από την ογκώδη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη και φθάνοντας έως και τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου.

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ παρατίθενται αρκετές πληροφορίες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια.

Η 19χρονη φοιτήτρια της Ισπανικής Φιλολογίας, Ειρήνη Εμινίδου, μιλά για την επίθεση που δέχθηκε από τα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο, αφού συνελήφθη μαζί με έναν 20χρονο φίλο της.

Ακόμα, γίνεται αναφορά και στην επίθεση σε βάρος του δημοσιογράφου Μάριου Αραβαντινού, επίσης στα Εξάρχεια, καθώς και στη σχετική ανακοίνωση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.

Για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος αλληλέγγυων που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια για τους συλληφθέντες της 17ης Νοέμβρη το Al Jazeera παραθέτει τη μαρτυρία του δημοσιογράφου Μάνου Φραγκιουδάκη, ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αρχισαν ξαφνικά και αναίτια να χτυπάνε τους πάντες με γκλόμπ». «Άκουσα μάλιστα αστυνομικούς που βρίσκονταν πιο πίσω να ρωτάνε ο ένας τον άλλο “γιατί συνέβη τώρα αυτό;”».


Στο ρεπορτάζ υπογραμμίζεται τέλος η κάλυψη που παρέχει στην αστυνομία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρσυοχοΐδης.


Με αφορμή την τραγελαφική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαϊας η οποία στρέφεται κατά της σατιρικής φιγούρας του αστυνομικού των ΜΑΤ Μπαλούρδου ο οποίος πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική εκπομπή της Ελληνοφρένειας και την οποία εκπομπή απειλούν με μηνύσεις, ας δούμε μερικά "μεμονωμένα περιστατικά" στα οποία πρωταγωνιστούν πραγματικοί Μπαλούρδοι.
Με αφορμή την τραγελαφική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαϊας η οποία στρέφεται κατά της σατιρικής φιγούρας του αστυνομικού των ΜΑΤ Μπαλούρδου ο οποίος πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική εκπομπή της Ελληνοφρένειας και την οποία εκπομπή απειλούν με μηνύσεις, ας δούμε μερικά “μεμονωμένα περιστατικά” στα οποία πρωταγωνιστούν πραγματικοί Μπαλούρδοι.