ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Συνάντηση Αλ. Αυλωνίτη - Ρ. Κράτσα


Συνάντηση Αυλωνίτη-Κράτσα

Την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Κέρκυρα με έμφαση κυρίως το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και το κόστος μεταφοράς τους στην Κοζάνη και η συνεργασία μεταξύ των Δήμων  για τη δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης όπως και Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Τονίστηκε δε, η αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των δυνάμεων στην τοπική αυτοδιοίκηση και στη Βουλή για την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών αλλά και την εγρήγορση για αξιοποίηση όλων των ευκαιριών.

 Επίσης επισημάνθηκε η διαμόρφωση νέας εικόνας για την Κέρκυρα τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να καταστεί περισσότερο ανταγωνίσιμη στην τουριστική αγορά και να αναδειχθεί σε ισχυρό  «πόλο» έλξης επισκεπτών από διάφορες χώρες και χώρους. Για το σκοπό αυτό προτείνεται η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του τόπου, όπως η πλούσια πολιτιστική παράδοση αλλά και ο ιδιαίτερος περιβαλλοντικός χαρακτήρας του νησιού.

Τέλος, συζητήθηκε η αναγκαιότητα καθορισμού λατομικής ζώνης, το ζήτημα της λειτουργίας των ελαιοτριβείων με σύγχρονες μεθόδους, η υλοποίηση του βιοτεχνικού πάρκου αλλά και ο ρόλος των Διαπόντιων Νησιών, λόγω της γεωπολιτικής τους θέσης.

ΠΗΓΗ:ert.gr