ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Χωρίς επίκληση


Χωρίς επίκληση

Από το τρίτο άλμπουμ των Κόρε. Ύδρο., του συγκροτήματος από την Κέρκυρα που έδωσε νέα πνοή στον ελληνικό εναλλακτικό ήχο, «Όλη η αλήθεια για τα παιδιά του '78» το οποίο κυκλοφόρησε το 2009.

Είναι το μοναδικό κομμάτι της μπάντας που αποτέλεσε μέρος του σάουντρακ ενός φιλμ. Ο λόγος για τους «Αισθηματίες» (2014), την τελευταία ταινία που σκηνοθέτησε ο Νίκος Τριανταφυλλίδης. Αξίζει να ξαναθυμηθούμε  όσα είχε πει για τους Κόρε. Ύδρο. και το τραγούδι που ακούμε σήμερα σε συνέντευξή του στο Avopolis εκείνη τη χρονιά:

«Τους αγαπώ πολύ τους Κόρε.Ύδρο. και τον Παντελή τον Δημητριάδη ιδιαίτερα. Αυτά τα παιδιά είχαν τη διορατικότητα να καταλάβουν πως το σύμπαν μας αποτελείται από κατακερματισμένες εικόνες, ήχους και ιδέες. Είναι δηλαδή σαν ένα παζλ, σαν εκείνο που έλεγαν οι Στέρεο Νόβα ότι διαλύθηκε στον αέρα. Και νομίζω ότι ο Παντελής, ως ποιητής, προσπαθεί να ενώσει ξανά αυτά τα κομμάτια. Βεβαίως ποτέ ένα παζλ δεν το κάνεις το ίδιο κι εδώ βρίσκεται το ενδιαφέρον. Το συγκεκριμένο τώρα ζεϊμπέκικο, το "Χωρίς επίκληση", το έχω λατρέψει, γιατί φέρνει την αύρα των σκυλάδικων της επαρχίας, των μοναχικών αντρών σε κωλόμπαρο λίγο πριν τους διώξει ο ιδιοκτήτης. Έχει μια αφόρητη μοναξιά· κι από την άλλη μια μεγάλη ζέση. Πράγματα που νομίζω ότι μόνο άνθρωποι που δουλεύουν πάνω από κατακερματισμένους κόσμους μπορούν να συλλάβουν. Στεναχωρήθηκα που διαλύθηκαν...» 

ΠΗΓΗ: Δώρα Σελλά, .efsyn.gr/