ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας: Για του λόγου το αληθές!


Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας: Για του λόγου το αληθές!


Ανακοίνωση - απάντηση στη Διοίκηση του Σωματείο Καθαριστριών-Καθαριστών του ΓΝΚ εξέδωσε  ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Αναλυτικά,:Αν και οι καταγγελίες του Σωματείου μας αφορούσαν τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης του ΓΝΚ, η συγκεκριμένη ομάδα εργοδοτικών-κυβερνητικών συνδικαλιστών «αισθάνθηκε» για άλλη μία φορά την ανάγκη να υπερασπιστεί την Διοίκηση και προσωπικά τον Διοικητή του ΓΝΚ, όταν ακόμα και ο ίδιος δεν έχει πει κουβέντα για τις καταγγελίες του Σωματείου μας! Μάλιστα, στην ανακοίνωση αυτή περισσεύουν οι ευχαριστίες σε αυτούς που έχουν εμπλέξει τις εργαζόμενες σε αυτήν την ομηρεία!

Θυμίζουμε ότι το Σωματείο μας ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των αγωνιζόμενων καθαριστριών του ΓΝΚ. Μπήκε μπροστά μαζί με πρωτοπόρες εργαζόμενες διεκδικώντας και κερδίζοντας δεδουλευμένα που τις έκλεβε ο εργολάβος. Τον αναγκάσαμε να πάρει πίσω απόλυση συναδέλφισσας (που πρωτοστάτησε στον αγώνα), καθώς και να βελτιώσει τους όρους εργασίας την ίδια ώρα που αυτή η εργοδοτική-κυβερνητική ομάδα υπερασπίζονταν τον εργολάβο με κάθε τρόπο και διέγραφε από το ΔΣ του Σωματείου τους την προς απόλυση συναδέλφισσα. Θυμίζουμε επίσης, ότι η Διοίκηση του ΓΝΚ (την οποία ευχαριστεί για άλλη μία φορά το ΔΣ του Σωματείο καθαριστριών ΓΝΚ) ήταν εκείνη που έκανε πλάτες στον εργολάβο για να κάνει όλα τα παραπάνω. Και αργότερα, όταν η Διοίκηση του Νοσοκομείου άρχισε να εφαρμόζει την πολιτική της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις ατομικές συμβάσεις, πάλι η συγκεκριμένη ομάδα έσπερνε αυταπάτες στις συναδέλφισσες ότι αυτό είναι ένα πρώτο βήμα, ότι έτσι, κάνοντας υπομονή, θα λύσουν το εργασιακό τους πρόβλημα! Η δράση τους αυτή βέβαια είχε πάντα στο στόχαστρο το Σωματείο μας και το Π.Α.ΜΕ., καθόλου τυχαία!

Η εργοδοτική-κυβερνητική ομάδα του Σωματείου αυτού (με πρώτο βιολί την Πρόερδό του, γνωστή προστατευόμενη της πρώην αυτοαποκαλούμενης πλειοψηφίας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και υποψήφιας με την Λαϊκή Ενότητα-«Εκκίνηση» στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων στις πρόσφατες εκλογές) λέει στην ανακοίνωσή της ότι έρχεται να αποκαταστήσει την αλήθεια ύστερα από τις καταγγελίες μας, εννοώντας ότι το Σωματείο μας λέει ψέματα… Για να δούμε όμως αν ισχύει κάτι τέτοιο.

Μέσα στις επαναλαμβανόμενες ευχαριστίες παραδέχεται την ύπαρξη τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης υπεύθυνης δήλωσης (μετά τον ελιγμό της Διοίκησης του Νοσοκομείου), αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η διατύπωση της πρώτης ήταν λάθος υπαλλήλου για το οποίο μάλιστα δε γνώριζε τίποτα η Διοίκηση του Νοσοκομείου, εννοώντας παράλληλα ότι η διατύπωση της δεύτερης είναι η σωστή (ύστερα από την παρέμβαση της Διοίκησης). Έλα όμως που και η δεύτερη λέει το ίδιο πράγμα με την πρώτη, αφού στο νόμο που επικαλείται (Ν.4647/19) στο άρθρο 13 παρ. 2 λέει χαρακτηριστικά ότι οι συμβάσεις μπορούν να παραταθούν «…και όχι αργότερα από τις 30.6.2020…» δηλαδή έχει την ίδια «λάθος» διατύπωση της πρώτης υπεύθυνης δήλωσης!!! Άρα, ή και οι δύο είναι λάθος ή και οι δύο σωστές!

Η όλη ιστορία γίνεται για να αποτρέψουν αυτό για το οποίο λένε ότι κατά τ’ άλλα παλεύουν! Η παράταση των συμβάσεων των εργαζόμενων στην καθαριότητα, πέρα από την ημερομηνία λήξης τους, θα άνοιγε ορθάνοιχτα την πόρτα για να διεκδικήσουν οι συναδέλφισσες την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Έτσι, η Διοίκηση του ΓΝΚ, πιστή στην εφαρμογή των κυβερνητικών πολιτικών (είτε με ΣΥΡΙΖΑ είτε με ΝΔ, είτε στην κρίση είτε στην «ανάπτυξη») προχώρησε σε αυτήν την νομικίστικη μεθόδευση των υπεύθυνων δηλώσεων με τις οποίες εξαναγκάζει τις συναδέλφησες να δηλώνουν ότι επιθυμούν να μην παραταθούν οι συμβάσεις τους πέραν της 30ης Ιούνη 2020, ώστε να κλείσει μια για πάντα η πιθανότητα αυτή της μετατροπής των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου! Αυτή είναι η «βοήθεια» που προσέφερε η Διοίκηση του ΓΝΚ στις καθαρίστριες του Νοσοκομείου. Αυτήν την «βοήθεια» χειροκροτά και λιβανίζει η εργοδοτική-κυβερνητική ομάδα του Σωματείου Καθαριστριών ΓΝΚ.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην χάσει την δουλεία του κανένας συνάδελφος και συναδέλφισσα. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με παράλληλη πρόσληψη όσων χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών του ΓΝΚ, για δουλεία και ζωή με δικαιώματα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για το «ουτοπικό» όπως χαρακτήριζε η παραπάνω εργοδοτική-κυβερνητική ομάδα συνδικαλιστών, σε παλαιότερη ανακοίνωσή τους, το αίτημά μας για σταθερή και μόνιμη δουλεία κόντρα στο δικό τους «εφικτό» (την σημερινή κατάσταση). Προϋπόθεση για αυτό βέβαια είναι ένα κίνημα που οργανωμένα θα διεκδικεί βάζοντας μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες του. Όχι ένα κίνημα χειροκροτητών και εργαζόμενων που παρακαλάνε για ένα ξεροκόμματο, όπως το θέλει ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός του ΔΣ του Σωματείου Καθαριστριών-Καθαριστών του ΓΝΚ.

Μέρες που ‘ναι, έχουμε να συμβουλέψουμε την παραπάνω εργοδοτική-κυβερνητική ομάδα συνδικαλιστών και κάτι ακόμα… Το πολύ το κυρ’ ελέησον το βαριέται και ο παπάς…! Χρόνια πολλά!