ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Οι αγρότες στήνουν μπλόκα, διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές που τους οδηγούν στη φτωχοποίηση


Οι αγρότες στήνουν μπλόκα, διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές που τους οδηγούν στη φτωχοποίηση

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες από τις 4 Δεκεμβρίου, στήνοντας μπλόκα σε Λάρισα και Καρδίτσα, ενώ επιφυλάσσονται για μεγαλύτερης κλίμακας κινητοποιήσεις εντός των επόμενων ημερών. Απευθύνουν «ενωτικό κάλεσμα αγώνα σε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους που πλήττονται από τις πολιτικές της ΚΑΠ της ΕΕ και των κυβερνήσεων και θέλουν να παλέψουν για το δίκιο τους» και διαμαρτύρονται για το ότι «συνεχίζουμε να πουλάμε κοψοχρονιά την παραγωγή μας ενώ το κόστος παραγωγής είναι πολύ υψηλό (πετρέλαιο 1,4 ευρώ ανά λίτρο, αύξηση στη ΔΕΗ, κλπ) με αποτέλεσμα το εισόδημα μας συνεχώς να μειώνεται».

Στους δρόμους βγαίνουν  οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα εν αναμονή της πανελλαδικής σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που τους επιβάλλονται μέσω των διατάξεων της ΕΕ.

Στη Λάρισα, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), οι Αγροτικοί Σύλλογοι επαρχίας Φαρσάλων και οι Αγροτικοί Σύλλογοι πρώην Δήμου Πλατυκάμπου και Νίκαιας καλούν τους αγρότες να δώσουν μαχητικό «παρών» στα μπλόκα που θα στηθούν σε κόμβο Πλατυκάμπου και Φάρσαλα.

Στην Καρδίτσα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καλεί τους αγρότες να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες και να στήσουν μπλόκο στον αυτοκινητόδρομο Ε65 σ. Στο πλευρό των αγροτών και εργατικά σωματεία του νομού. Στο Αίγιο ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας» προχωρά σε κινητοποίηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στο Αγρίνιο, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας καλεί σε κινητοποίηση στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο στις 10.30 το πρωί.

Στα βασικά αιτήματα των αγροτών που συγκεντρώνονται στη Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, περιλαμβάνονται, το κόστος παραγωγής, οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα, οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ κ.α.

Όπως ανακοίνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, «υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα που οξύνονται και οδηγούν σε δραστική μείωση του εισοδήματος μας. Συνεχίζουμε να πουλάμε κοψοχρονιά την παραγωγή μας ενώ το κόστος παραγωγής είναι πολύ υψηλό (πετρέλαιο 1,4 ευρώ ανά λίτρο, αύξηση στη ΔΕΗ, κλπ) με αποτέλεσμα το εισόδημα μας συνεχώς να μειώνεται»

Υπενθυμίζεται  πως στις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση στη Λάρισα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, όπου θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα με προσανατολισμό την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

ΠΗΓΗ: The Press Project