ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΑΣΕ/ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κέρκυρας: Τα αποτελέσματα των εκλογών


ΑΣΕ/ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κέρκυρας: Τα αποτελέσματα των εκλογών

 Εκλογές 2019ΠοσοστόΕκλογές 2018
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ (ΠΑΜΕ)16433,54%91
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ16333,33%164
ΔΑΚΕ8216,77%35
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ8016,36%57
Σύνολο Εγκύρων489 347
Άκυρα – Λευκά24 16
ΣΥΝΟΛΟ513 363
 
Με βάση τα αποτελέσματα η κατανομή των εδρών είναι:
  
 20192018 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ (ΠΑΜΕ)3 Έδρες2 Έδρες 
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 2 Έδρες 4 Έδρες 
ΔΑΚΕ 1 Έδρα 

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που στήριξαν τις δυνάμεις μας και μας ανέδειξαν 1η  δύναμη στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας μετά από πολλά χρόνια. Είναι μεγάλη η ευθύνη που πρέπει να αναλάβουμε για να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε ακόμα περισσότερο την αγωνιστική παράδοση του σωματείου. Να κάνουμε την εκπαίδευση υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος του νομού και να συμβάλλουμε από τη μεριά μας στις διεκδικήσεις όλων των υπόλοιπων εργαζομένων. Βέβαια οι αγώνες ούτε ξεκινάνε, ούτε τελειώνουν με τις εκλογές. Εμείς από τη μεριά μας, δεσμευόμαστε ότι θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε τη μάχη απέναντι στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή επίθεση που ετοιμάζουν κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο. Θα εντείνουμε τον αγώνα για την ισχυροποίηση και μαζικοποίηση του σωματείου σε ταξικό προσανατολισμό, τον αγώνα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών με βάση τις δυνατότητες της εποχής.
Θετικό είναι επίσης το γεγονός ότι αυξήθηκε η συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές, κόντρα στα σημεία των καιρών που θέλουν τους εκπαιδευτικούς να μη συμμετέχουν στις διαδικασίες του σωματείου, αν και η συμμετοχή στη Γ.Σ. ήταν πολύ μικρή και πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μαζικοποιήσουμε ξανά τις Γ.Σ.
Θα εντείνουμε την προσπάθεια μας ενάντια στις λογικές των κυβερνητικών παρατάξεων που με κάθε τρόπο βάζουν εμπόδια στην προσπάθεια ανασύνταξης του κινήματος, που θέλουν τα σωματεία και τις ομοσπονδίες χειροκροτητές των κυβερνήσεων τους.
Καλούμε τους συναδέλφους να πλαισιώσουν τη ζωή του σωματείου, να κάνουμε όλοι μαζί ότι είναι δυνατόν ώστε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας να ασχολείται με κάθε πλευρά της καθημερινότητας μας .