ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Άνιση μεταχείριση αναπληρωτών μουσικών του Ιονίου Πανεπιστημίου


Άνιση μεταχείριση αναπληρωτών μουσικών του Ιονίου Πανεπιστημίου

Ζητούν την απόδοση ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου Master (integrated), ώστε να μοριοδοτηθούν όπως οι απόφοιτοι των αντίστοιχων σχολών του ΑΠΘ και του ΕΚΠΑ
Είμαστε δάσκαλοι και καθηγητές Μουσικοί του κλάδου ΠΕ79.01 και θέλουμε να αναφέρουμε και να γνωστοποιήσουμε ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει.

Αφορά την απόδοση του ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου Master (integrated) για τη σχολή μας, το οποίο δικαιούται η σχολή μας ως 5ετής, όπως και τα Τμήματα Μουσικών Σπουδων ΑΠΘ και ΕΚΠΑ (αντίστοιχα 5ετους φοίτησης και για τα οποία υπάρχει ήδη έγκριση).

Το αίτημα αυτό έχει αποσταλεί από το Ιόνιο Πανεπιστημίο από τον Αύγουστο, όμως δεν υπάρχει καμία εξέλιξη από τότε.

Αυτή τη στιγμή έχουμε ανακοινώσεις από το Υπουργείο που λένε πως σύντομα θα ανοίξουν οι νέοι πίνακες Γενικής.

Στην διόλου απίθανη περίπτωση λοιπόν που οι πίνακές ανοίξουν πριν την έγκριση του αιτήματος της σχολής μας από το Υπουργείο οι άλλες δύο σχολές θα μοριοδοτηθούν με τα 20 μόρια του integrated master (πράγμα που είδαμε ήδη να συμβαίνει στους πίνακες της Ειδικής Αγωγής) ενώ εμείς προφανώς όχι!

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα έχουμε τρομακτική υποβάθμιση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων η οποία θα είναι κατάφορα άδικη, καθώς συνάδελφοι αναπληρωτές είτε κινδυνεύουν να χάσουν μονιμοποιήσεις, είτε να χάσουν τη σειρά τους στον πίνακα.

Κρίνουμε απολύτως αναγκαίο το ζήτημα να εξεταστεί άμεσα από το Υπουργείο, προτού ανοίξουν οι νέοι πίνακες Γενικής.

Συντονιστικό Αναπληρωτών Μουσικών ΠΕ79.01 Ιονίου Πανεπιστημίου