ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Μόνο με κλειστού τύπου η γραμμή Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα - Κλειστή η Λευκίμμη


Μόνο με κλειστού τύπου η γραμμή Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα - Κλειστή η Λευκίμμη

«Δεμένα» παραμένουν από χθες το βράδυ τα πλοία ανοιχτού τύπου στα λιμάνια Κέρκυρας, Λευκίμμης και Ηγουμενίτσας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας «το απαγορευτικό απόπλου στα πλοία ανοιχτού τύπου στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Λευκίμμης και της Ηγουμενίτσας, είναι από χθες σε ισχύ, ενώ τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με μεγάλα πλοία κλειστού τύπου».


Ενημέρωση για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια δίδεται από το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, σχεδόν ανά τρίωρο, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τα καιρικά φαινόμενα είναι σε έξαρση με τους ανέμους να αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, εκδόθηκε απαγορευτικό στον απόπλου πολλών δρομολογίων πλοίων, σε Αιγαίο και Ιόνιο.

Το απαγορευτικό ισχύει από Πειραιά για Κρήτη, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και για Σαρωνικό επιτρέπεται μόνο για συμβατικά πλοία.

Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από Ραφήνα για Κυκλάδες-Μαρμάρι, από Λαύριο για Κυκλάδες και Κέα/Κύθνο, από Αγία Μαρίνα για Νέα Στείρα.
 Επίσης, δεν φεύγουν δρομολόγια από Κυλλήνη, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, ενώ από χθες, κλειστό είναι το πορθμείο στο Ρίο Αντίρριο.

Δεν ισχύει απαγορευτικό από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη, αλλά το δρομολόγιο πιθανώς δεν θα εκτελεστεί, λόγω της επιδείνωσης των ανέμων.