ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Εικόνες ντροπής στην είσοδο της πινακοθήκης – στο περιστύλιο των ΑνακτόρωνΕικόνες ντροπής στην είσοδο της πινακοθήκης – στο περιστύλιο των Ανακτόρων

Εικόνες ντροπής. Μπροστά σε απίστευτο θέαμα βρέθηκαν οι εργαζόμενοι στην Δημοτική πινακοθήκη Κέρκυρας.  Το πρωί της Κυριακής (01/12), έξω από την πόρτα της εισόδου, είδαν σκουπίδια από φαγητό, αλλά και τα σημάδια από τη φωτιά, που είχαν ανάψει οι άγνωστοι δράστες.
Όπως φαίνεται, κάποιοι χθες το βράδυ (30/11) άναψαν φωτιά, έψησαν, έφαγαν και άφησαν πίσω τους αυτές τις εικόνες, σύμφωνα με το corfutvnews.gr.


Η Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας ξεκίνησε την παρουσία της στεγαζόμενη στο κτήριο Δαλιέτου και ξεκίνησε επισήμως τη λειτουργία της το 1978 στο κτίριο του κληροδοτήματος Δαλιέτου.

Το 1991 έγινε Ν.Π.Δ.Δ. και με περιοδικές εκθέσεις έκανε ευρύτερα γνωστή τις συλλογές της με έργα προερχόμενα κυρίως από δωρεές. Το 1995, απέκτησε τις δικές της αίθουσες. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και άλλων φορέων η πινακοθήκη απέκτησε τον δικό της λειτουργικό εκθεσιακό χώρο, στους χώρους του παλατιού των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου.