ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Χαμός με τους δημάρχους στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑΧαμός με τους δημάρχους στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ

Χαμός στη συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου

        Η απαράδεκτη εντολή απαγόρευσης εισόδου στον ΧΥΤΥ Λευκίμμης και το ποιος έδωσε την εντολή να μην γίνει αυτοψία, ύστερα από καταγγελία κατοίκου, επανήλθε στην συνεδρίαση από τον δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας, Κ. Λέσση με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση. Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας στην αρχή της συνεδρίασης παραπονέθηκε ότι η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ λειτουργεί χωρίς να ενημερώνει προηγουμένως τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., αλλά κυρίως τους δύο Δημάρχους για θέματα που σχετίζονται τόσο με την διαχείριση των πραγμάτων στο Τεμπλόνι, όσο και με την διαδικασία για την μεταφορά των απορριμμάτων στη ΔΙΑΔΗΜΑ της Κοζάνης.

      Η θρυαλλίδα όμως που οδήγησε στην «έκρηξη» του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας ήταν όταν αναφέρθηκε στο περιστατικό που συνέβη πριν λίγες ημέρες στον ΧΥΤΥ της Λευκίμμης, όταν με εντολή του Διευθυντή του ΦΟΔΣΑ δεν επετράπη η είσοδος στον Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος για να κάνει έλεγχο στην υποδομή.

       Ο κύριος Λέσσης απευθυνόμενος προς την Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ και Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου την ρώτησε γιατί έδωσε εντολή να μην εισέλθει ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και έλαβε την απάντηση ότι «εγώ δίνω τις εντολές» και όταν επέμεινε αν μπορεί ο ίδιος στον ΧΥΤΥ Λευκίμμης και έλαβε αρνητική απάντηση, τότε αποχώρησε από την συνεδρίαση.

       Λίγο αργότερα τον ακολούθησε ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γ. Μαχειμάρης. Και οι δύο κατήγγειλαν τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ, Μερόπη Υδραίου, ότι δεν τους ενημερώνει για τις ενέργειες που κάνει και ότι δεν υπάρχει συνεννόηση.

       Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης διαμαρτυρήθηκε γιατί η Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ λειτουργεί αυτοβούλως χωρίς να ενημερώνει τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και τα πνεύματα άναψαν όταν ο κύριος Μαχειμάρης απευθυνόμενος στην κυρία Υδραίου της είπε ότι συνεννοείται με την ΔΙΑΔΗΜΑ χωρίς να τους ενημερώνει και όταν ρώτησε «ποιο θα είναι το τελικό κόστος της μεταφοράς και ποιος θα πληρώσει την μεταφορά των απορριμμάτων;» και έλαβε την απάντηση «οι δημότες σας», τότε αποχώρησε από την συνεδρίαση.
Και οι δύο κατήγγειλαν τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ, Μερόπη Υδραίου, ότι δεν τους ενημερώνει για τις ενέργειες που κάνει και ότι δεν υπάρχει συνεννόηση.Η συνεδρίαση συνεχίστηκε, εξετάζοντας όσα προβλέπονταν στην ημερήσια διάταξη για τα οποία και ελήφθησαν αποφάσεις.

ΠΗΓΗ: Στοιχεία από ρεπορτάζ των enimerosi.com & corfutvnews.gr