ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ντροπή: Πάλι «ξέχασε» τις Αργυράδες και τον Κρόνο ο Π. Ποζίδης! - Επερώτηση για τα προβλήματα των γηπεδικών υποδομώνΝτροπή: Πάλι "ξέχασε" τις Αργυράδες και τον Κρόνο ο Π. Ποζίδης! - Επερώτηση για τα προβλήματα των γηπεδικών υποδομών

                     Για μια ακόμα φορά ο Π. Ποζίδης δείχνει την εμπάθειά του για τις Αργυράδες και τον Κρόνο. Αυτή τη φορά ως περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» (Αλεξάκη), ο και πρόεδρος της ΕΠΣΚ, κατέθεσε επερώτηση στο συμβούλιο με θέμα τις ενέργειες για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων στις υποδομές του ποδοσφαίρου.
                     
          Ωστόσο για μια ακόμα φορά ξέχασε το αίτημα και την ανάγκη του Κρόνου και των Αργυράδων για αθλητικό κέντρο. Και βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά. Μόλις είχε αναλάβει την προεδρία της ΕΠΣΚ σε υπόμνημα που είχε συνταχθεί αναφερόταν σε μια σειρά αποό χωριά, όπως και στην επερώτηση που έχουν ανάγκη από αθλητικές υποδομές, αλλά «ξεχνά» τον Κρόνο και τις Αργυράδες. Τον Κρόνο Αργυράδων, τον πρωταθλητή της Γ΄ Εθνικής που έχει εκπροσωπήσει επάξια το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο στις εθνικές κατηγορίες. Τον Κρόνο που τον άφησαν εδώ και τόσα χρόνια οι απρόσωποι – εκπρόσωποι πολιτείας – Δήμου και Περιφέρειας χωρίς γήπεδο και παρόλα αυτά τα επιτεύγματά του συζητιούνται από όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Ντροπή κύριε Ποζίδη!

Αναλυτικά στην επερώτησή του ο Π. Ποζίδης αναφέρει:
                     Είναι γνωστό ότι ο κερκυραϊκός αθλητισμός και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στις υποδομές τους, που τους στερούν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στον κοινωνικό ρόλο τους και πολλές φορές απειλούν την ίδια τη βιωσιμότητα των ενεργών σωματείων μας.
Ολόκληρες περιοχές, μικρά χωριά, όπου η νεολαία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα απομόνωσης, ανεργίας και έλλειψης ψυχαγωγίας, ιδιαίτερα το χειμώνα, το ποδόσφαιρο προσφέρει τη δυνατότητα επικοινωνίας και συναναστροφής με άλλες κοινωνίες, ανταλλαγής επισκέψεων και δράσεων, παρέχει στα παιδιά μια διέξοδο υγείας, βιολογικής και ψυχοσυναισθηματικής ασφάλειας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας για πολλά χρόνια βιώνει την υστέρηση στην ανάπτυξη του αθλητισμού και προσπαθεί μέσα από το φιλότιμο, το μεράκι και το υστέρημα κάποιων ανθρώπων να αντιμετωπίσει τη διαχρονική εγκατάλειψη και αδιαφορία της πολιτείας.

Επισημαίνεται ότι εδώ και αρκετά χρόνια έχουν διακοπεί οι επιχορηγήσεις προς τα σωματεία μας με αποτέλεσμα η κατάσταση που βιώνουν να είναι τραγική και να μην μπορούν στη συντριπτική πλειοψηφία τους, να ανταποκριθούν ούτε στα βασικά λειτουργικά έξοδά τους, γεγονός που σταδιακά οδηγεί στο μαρασμό του αθλητισμού μας. Ιδιαίτερα στα σωματεία της περιφέρειας, που αποτελούν ενεργούς πνεύμονες, μικρές οάσεις αντίστασης στα τεράστια κοινωνικά προβλήματα, στους μεγάλους κινδύνους που ελλοχεύουν και απειλούν τα παιδιά μας.

Στην Κέρκυρα οι εγκαταστάσεις του ποδοσφαίρου είναι λίγες και αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα, ενώ δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις που να παρέχονται ελεύθερα στους πολίτες για την άθλησή τους.

Στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαίο:

1. Να ολοκληρωθεί η κατασκευή των γηπέδων στον Άγιο Νικόλαο (έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες περίφραξης, κατασκευής αποδυτηρίων και υποδομής του αγωνιστικού χώρου και εκκρεμεί η τοποθέτηση του τεχνητού χλοοτάπητα) και στην Άνω Κορακιάνα (όπου έχουν δαπανηθεί από τη Γ.Γ.Α 500.000 ευρώ περίπου και εκκρεμεί η τοποθέτηση του τεχνητού τάπητα).

2. Να γίνει ανακατασκευή του γηπέδου στο Κοντόκαλι.

3. Να σχεδιαστεί η κατασκευή νέων γηπέδων, τα οποία χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν, αλλά εξαιρέθηκαν από την αγωνιστική δραστηριότητα, εξαιτίας της κατάστασης που βρίσκονται σήμερα. Τα γήπεδα αυτά βρίσκονται: Στο Σπαρτύλλα, στον Κάτω Γαρούνα και στους Κανακάδες.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις παρεμβάσεις των τελευταίων πέντε χρόνων στα γήπεδα της Κέρκυρας (ανακατασκευές, συντηρήσεις) και για τις προθέσεις της περιφερειακής αρχής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Κέρκυρα. Ειδικότερα αυτό να γίνει συγκεκριμένο σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2020, που ουσιαστικά θα συσταθεί το Γενάρη, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Γιώργος Κ. Καββαδίας

ΥΓ1. Εννοείται πως πρέπει να ολοκληρωθούν ή να κατασκευαστούν και νέα γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις στην πόλη και την περιφέρεια της Κέρκυρας….

ΥΓ2. Το «πάλι» στον τίτλο έχει τη σημασία του, αλλά, ίσως, μια άλλη φορά εξηγηθεί καλύτερα…