ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ντροπή: «Ξέχασε» και ο Αυλωνίτης το αίτημα των Αργυράδων για γήπεδο στη συνάντηση με τον Αυγενάκη για τις αθλητικές υποδομές!Ντροπή: «Ξέχασε» και ο Αυλωνίτης το αίτημα των Αργυράδων για γήπεδο στη συνάντηση με τον Αυγενάκη για τις αθλητικές υποδομές!

«Ξέχασε» και ο Αυλωνίτης, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα των Αργυράδων για γήπεδο στη συνάντηση με τον Αυγενάκη για τις αθλητικές υποδομές. Όλο και περισσότερο «χάνουν» τη μνήμη τους για τις Αργυράδες και το αίτημα για αθλητικό κέντρο οι εκπρόσωποι, έρημοι και απρόσωποι. Μετά το κρούσμα Π. Ποζίδη που «ξέχασε» αναφερόμενος στο περιφερειακό Συμβούλιο το αίτημα των Αργυραδιτών, ακόμα ένα κρούσμα. Αυτή τη φορά από τον βουλευτή Α. Αυλωνίτη. Καμιά αναφορά για το γήπεδο Αργυράδων στη συνάντηση με τον Υφυποουργό Ελ.Αυγενάκη.Επειδή οι τοπικοί μας άρχοντες «ξεχνούν» να αναφέρουμε ότι από τη δεκαετία του 1970 το γήπεδο Αργυράδων ήταν ένα από τα μόλις τέσσερα – πέντε κατάλληλα γήπεδα σε όλο το νησί.  Το 2003, όμως, η τότε δημοτική αρχή ισχυριζόταν την αναγκαιότητα κατάργησης του γηπέδου για να κατασκευαστεί το Δημοτικό Σχολείο, λες και δεν υπήρχαν τόσοι χώροι, και υπόσχονταν «λαγούς με πετραχήλια»: από κατασκευή Τεχνικού Λυκείου μέχρι κλειστό γυμναστήριο! Έτσι το γήπεδο Αργυράδων καταργήθηκε!


Ανεκπλήρωτες έμειναν και οι υποσχέσεις της πολιτείας για κατασκευή αθλητικού κέντρου στις Αργυράδες. Το 2007 ο τότε Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γ. Ορφανός υποσχέθηκε «συνθετικό χλοοτάπητα» στο γήπεδο Αργυράδων που δεν υπήρχε, αφού δεν είχαν ξεκινήσει οι βασικές εργασίες για να καθαριστεί και να ισοπεδωθεί η συγκεκριμένη έκταση.
Στασιμότητα όσον αφορά την κατασκευή του γηπέδου για μια πενταετία, λόγω της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής, των βουλευτών του νησιού και της πολιτείας. Ωστόσο, από το 2012 και μετά το ενδιαφέρον τοπικών φορέων και κατοίκων θα φέρει κάποια αποτελέσματα. Το γήπεδο κάτω από την Αγία Τριάδα καθαρίζεται και ισοπεδώνεται, γίνεται έρανος για να μαζευτούν χρήματα. Αλλά  οι εκπρόσωποι, έρημοι και απρόσωποι, «περί άλλων τυρβάζουν», ενώ οι Βουλευτές μας ασχολούνται με τη … «σωτηρία της πατρίδος».

Από τότε κανένα ενδιαφέρον – καμιά συζήτηση από Δήμο, Περιφέρεια, Κυβέρνηση, Βουλευτές.Ντροπή σας κύριοι! Ντροπή κύριε  Αυλωνίτη!

Ανάγκη για σύγχρονο αθλητικό Κέντρο


Όμως οι Αργυράδες έχουν ανάγκη από ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο για να καλύπτει τις ανάγκες για άθληση και ψυχαγωγία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και ιδιαίτερα των νέων. Ακόμα σημαντικός λόγος είναι που ο ιστορικός Κρόνος με την άνοδό του στη Γ΄ Εθνική έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ άλλοτε το δικό του σπίτι!

Το ρεπορτάζ της ert.gr για τη συνάντηση Α. Αυλωνίτη – Ελ. Αυγενάκη

Θεσμική συνάντηση για ζητήματα αρμοδιότητας του Υφυπουργείου Αθλητισμού που αφορούν στην Κέρκυρα, είχε ο βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης με τον Υφυπουργό κ. Ελ. Αυγενάκη.

Η συνάντηση έγινε μετά από ευγενική ανταπόκριση του κ. Υφυπουργού σε σχετικό υποβληθέν αίτημα του βουλευτή.  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο βουλευτής περιέγραψε στον κ.  Υφυπουργό την απαράδεκτη και εν πολλοίς τριτοκοσμική εικόνα των αθλητικών υποδομών της Κέρκυρας, αλλά και των σημαντικών ελλείψεων.

Το σημαντικό είναι ότι ο κ. Αυγενάκης γνώριζε σε μεγάλο  βαθμό το όλο πρόβλημα και αποδέχτηκε την πρόσκληση του βουλευτή να επισκεφτεί την Κέρκυρα και τους Παξούς για να το διαπιστώσει ιδίοις όμμασι. 

Κατά τη συζήτηση ο βουλευτής έθεσε στον κ. Υφυπουργό  τα παρακάτω αιτήματα της τοπικής κοινωνίας για τις αθλητικές υποδομές του νησιού. Πλέον συγκεκριμένα ανέφερε:

1)  Την αναβάθμιση όλων των εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου, τόσο του Κλειστού, όσο και του Γηπέδου ποδοσφαίρου και του στίβου. Επεσήμανε ειδικά, την περίπτωση της πιθανότητας προβλήματος στη  στατικότητα της εξέδρας των φιλάθλων

2)  Τη στήριξη  του Υπουργείου για την κατασκευή των δύο (2) κλειστών γυμναστηρίων σε Βορρά και Νότο που υπάγονται ήδη, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

3)  Τη θετική του παρέμβαση στην ένταξη έργων στο  πρόγραμμα «Φιλόδημος» (Ι και ΙΙ) από πλευράς των δήμων.  Ειδικά, στο σημείο αυτό αναφέρθηκαν τα αιτήματα των δήμων: α) του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας σχετικά με το Εθνικό αθλητικό κέντρο (αποκατάσταση παρκέ βοηθητικού προπονητηρίου, στεγάστρων  για στίβο και μπάσκετ), εργασίες βελτίωσης του Ναυσιθόειου, των γηπέδων Κορακιάνας, Κοντοκαλίου και την περίπτωση προμήθειας στο  δήμο ενός compact προπονητηρίου. Δεν παρέλειψε, ο βουλευτής να αναφέρει την κατασκευή κλειστού προπονητηρίου στην περιοχή Πλάντραφος σε οικοπεδική έκταση του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου που αποτελεί πάγιο αίτημα της αθλητικής κοινότητας, β) του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας σχετικά με παρέμβαση για κατασκευή υπόβασης ταρτάν στο δημοτικό Στάδιο στην Αχαράβη και τις αναγκαίες παρεμβάσεις στις γηπεδικές εγκαταστάσεις στην Κασσιόπη, Καρουσάδες, Αυλιώτες , Αχαράβη  και Νυμφές και γ) του Δήμου Νότιας Κέρκυρας σχετικά με την κατασκευή ταρτάν στο δημοτικό στάδιο Λευκίμμης και στα έργα βελτίωσης του δημοτικού σταδίου Πετριτή. Στο σημείο αυτό, ο κ. Υφυπουργός τόνισε την υποχρέωση των δημοτικών αρχών να υποβάλλουν τις προτάσεις τους  μέχρι το ποσό των 600.000 ευρώ μέχρι την 31-12-2019 για ένταξη στο παραπάνω πρόγραμμα «Φιλόδημος» δεδομένου ότι, το Υπουργείο δεν έχει τη δυνατότητα απευθείας χρηματικής ενίσχυσης των δήμων.

4) Ζητήθηκε η συνδρομή του Υφυπουργού έτσι ώστε να  επισπευστεί από τον αρμόδιο Υφυπουργό των Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο, η θεσμοθέτηση της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου προς το Δήμο της Κεντρικής Κέρκυρας και ειδικά προς τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Κέρκυρας δεδομένου ότι με τον τρόπο αυτό, θα  διευθετηθεί ένα πάγιο αίτημα του ομίλου και η πηγή εσόδων του. 

5) Τέλος, ζήτησε από τον κ. Υφυπουργό την οικονομική ενίσχυση της Ομοσπονδίας Κρίκετ.

Ο κ. Αυγενάκης εξήγησε στον κ. Αυλωνίτη τις δυνατότητες και τα εργαλεία επίσπευσης της χρηματοδότησης αθλητικών έργων στην Κέρκυρα με την κατάθεση σχετικών τεχνικών δελτίων που μπορούν να υποβληθούν έως και το τέλος, του χρόνου στο σχετικό λογαριασμό του προγράμματος «Φιλόδημος», όπως πιο πάνω εμφαντικά αναφέρεται, καθώς και στον προϋπολογισμό δαπανών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε μια προσπάθεια κινητοποίησης των Δημάρχων του νησιού προς την αξιοποίηση σχετικών πόρων.

Γιώργος Κ. Καββαδίας