ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Δεν πτοούνται οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, νέες κινητοποιήσεις στην Αθήνα


Δεν πτοούνται οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, νέες κινητοποιήσεις στην Αθήνα


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα του Συντάγματος (Μητροπόλεως 1 & Φιλελλήνων) στις 11 το πρωί, 9/1 πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ, οι οποίοι σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ «γύρισαν την πλάτη στις αστυνομικές μεθόδους της Διοίκησης και συμμετείχαν ακόμη πιο μαζικά στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις».

Το συνδικάτο των εργαζομένων στον ΟΤΕ καλεί όλα τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις έξω από τα κεντρικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Ήδη η ΓΣΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση υποστήριξης των εργαζομένων στον τηλεπικοινωνιακό όμιλο, ενώ κατήγγειλε τη διοίκηση του ΟΤΕ, διότι με «την πρακτική ψευδών μηνύσεων οδήγησε σε συλλήψεις απεργών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη, με εμφανέστατο σκοπό και στόχο να εκφοβίσει τους εργαζόμενους».

Σε μια επιχείρηση με εκρηκτικά κέρδη και παραγωγικότητα, οι εργαζόμενοι χάνουν θέσεις, δικαιώματα και μισθούς. Το εργασιακό αντιπαράδειγμα του ΟΤΕ αποδεικνύει ότι ανεξαρτήτως συνθηκών, η επιλογή της ΝΔ είναι η φθηνή, απροστάτευτη και αναλώσιμη εργασία.

Επιχείρηση τρομοκράτησης απεργών ΟΤΕ: 
«Θανάση πριονίζεις τα πόδια σου, πρόσεχε έχεις παιδιά»


   Ξεκίνησε με απειλές στο διάδρομο και στα μουλωχτά λέγοντας στον εκπρόσωπο της ΑΣΕ στην διαπραγματευτική ομάδα, «Θανάση πριονίζεις τα πόδια σου, πρόσεχε έχεις παιδιά»!

   Προχώρησαν παραμονή Πρωτοχρονιάς σε 6 απολύσεις, μεταξύ των οποίων και έναν συνδικαλιστή!

   Συνέχισε με προβοκατόρικη επιστολή ότι δήθεν τρομοκρατούμε και απειλούμε  εργαζόμενους!

   Συνέχισαν να απειλούν και να εκβιάζουν εργαζόμενους για να σπάσουν την απεργία.

   Το Σαββατοκύριακο, τηλεφωνούσαν και απειλούσαν τεχνικούς και διοικητικούς λέγοντας τους ότι, αυτοί θέλουν να δώσουν αυξήσεις στους νέους εργαζόμενους και ότι δήθεν η ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν τους αφήνει και ότι αν δεν πάνε για δουλειά θα τους βάλουν κακή βαθμολογία και θα τους απολύσουν.

   Τρομοκρατημένοι από την πρωτοφανή επιτυχία της απεργίας μας, σήμερα… και αφού τα παπαγαλάκια-πελάτες τους των Μ.Μ.Ε και των εφημερίδων δεν κατάφεραν τίποτα με την εκκωφαντική αφωνία τους και την προβοκατόρικη ψευδολογία τους ότι δήθεν η απεργία απέτυχε, έκαναν ένα ακόμη βήμα στον κατήφορο του εργοδοτικού αυταρχισμού τους.

   Με γκεμπελικής έμπνευσης δελτίο τύπου, διαστρεβλώνουν εκβιάζουν και απειλούν με μηνύσεις και απολύσεις.

Δεν είναι μόνο η Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού που απειλεί στα μουλωχτά εμάς και τα παιδιά μας. Είναι ολόκληρο το σύστημα της αυθαίρετης εργοδοσίας της Deutsche Telekom που αποθρασυμένο από την ιδιότυπη ασυλία και ασυδοσία που της παρέχει το οικονομικό-πολιτικό κατεστημένο όλα αυτά τα χρόνια, απειλεί και εκβιάζει.

   Είναι το απεχθές εργοδοτικό πρόσωπο της D.T που θεωρεί τους εργαζόμενους και την χώρα, φέουδο του 4ου Ράιχ.

   Πριν λίγες ώρες, συνέλαβαν στη Θεσσαλονίκη, 5 εργαζόμενους συνδικαλιστές με ψευδείς καταγγελίες και κατηγορίες και τους οδήγησαν στο αυτόφωρο!!!

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ…
   Ο εργοδοτικός τσαμπουκάς των διοικούντων του ΟΤΕ και της D.T δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ανεκτός από κανένα εργαζόμενο και κανένα δημοκράτη – έχουν διαβεί τον Ρουβίκωνα!

   Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

   Καλούμε την αντιπολίτευση να μην υπεκφεύγει και να προκαλέσει προ ημερησίας διάταξη, συζήτηση στην Βουλή όχι μόνο για το πρωτοφανές πογκρόμ κατά των εργαζόμενων και του συνδικαλιστικού κινήματος του ΟΤΕ αλλά να επανεξετάσει την σκοπιμότητα της παραχώρησης του ομίλου ΟΤΕ στην D.T και τα επαχθή αποτελέσματά της για τις τηλεπικοινωνίες, τους εργαζόμενους και τους τηλεπικοινωνιακούς – χρήστες που ακριβοπληρώνουν… «το επιτυχημένο μοντέλο ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ»! 

   Καλούμε την ΟΜΕ-ΟΤΕ να αναβαθμίσει τον αγώνα και τις δράσεις της και όλους τους εργαζόμενους του ΟΤΕ να απαντήσουν σ’ αυτές τις προκλήσεις με ενότητα και αποφασιστικότητα, συνεχίζοντας με την ενεργητική συμμετοχή τους στην απεργία.

   Καλούμε την ΓΣΕΕ, τα Εργατικά Κέντρα, την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ -που της δρομολογούν το ίδιο μοντέλο- όλα τα συνδικάτα, να αντιδράσουμε με αλληλεγγύη ενωτικά και αγωνιστικά.

   Η πρόταση της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας για μια πρώτη απάντηση-απεργία την Παρασκευή από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας είναι μια καλή αρχή.

   Ο αγώνας που δίνουμε σήμερα οι απεργοί του ΟΤΕ είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους και ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
Φτάνει πια!!!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Πέντε συλλήψεις απεργών του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη

Λίγες ώρες μετά την κατάθεση μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου από το Δ.Σ. του ΟΤΕ, με την κατηγορία ότι απεργοί και συνδικαλιστές αποκλείουν κτίρια και εμποδίζουν εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά τους, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη πέντε απεργοί εργαζόμενοι της εταιρείας.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις συλλήψεις των συναδέλφων τους και σημειώνει:

«Αντί για Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, διέταξαν απολύσεις!

Αντί για διάλογο με την Ομοσπονδία, έφεραν την αστυνομία και προσαγάγουν τους εργαζόμενους με ψευδείς καταμηνύσεις !

Η Διοίκηση του ΟΤΕ δεν μπορεί να διαχειριστεί το πάθος της για ακόμα μεγαλύτερη υπερκερδοφορία στον Οργανισμό.

Η Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού πρέπει να παραιτηθεί τώρα γιατί οδηγεί στην καταστροφή την εταιρεία και τους εργαζόμενους!

Λάθος “εργαλεία” επιλέγουν. Με όργανο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους απέναντι σε θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα δεν υπηρετούν Ούτε την Ανάπτυξη Ούτε την Κανονικότητα!

Ο Αγώνας των εργαζομένων για αξιοπρεπείς  συνθήκες απασχόλησης και δίκαιες αμοιβές ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ!»

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 21 Δεκεμβρίου ζητώντας την ανάκληση απολύσεων οκτώ συναδέλφων τους και την υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας. Στο μεταξύ την παραμονή της πρωτοχρονιάς απολύθηκαν ακόμη πέντε εργαζόμενοι, εκ των οποίων ο ένας συνδικαλιστής της ΟΜΕ-ΟΤΕ.