ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Αύριο Τετάρτη το στερνό αντίο στον Σπύρο Κρητικό


Αύριο Τετάρτη το στερνό  αντίο στον Σπύρο Κρητικό

Αύριο Τετάρτη και ώρα 15:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Λάζου Μαντουκίου θα πουν οι συγγενείς και φίλοι το στερνό 'αντίο" στον άτυχο Σπύρο Κρητικό, τον 58χρονο μουσικό που τραυματίστηκε σοβαρά στη φωτιά της 13ης Δεκεμβρίου στο Μαντούκι. O άτυχος άνδρας είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα κατά την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στις 13 Δεκεμβρίου στο Μαντούκι και είχε μεταφερθεί σε ειδική μονάδα νοσοκομείου στην πρωτεύουσα.


Ο Σπύρος Κρητικός ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Ασχολούνταν με τη μουσική, κλαρινετίστας,  με συμμετοχή σε φιλαρμονικές του νησιού μας καθώς και στη συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ και του Δήμου Αθηναίων.


Η ανακοίνωση της οικογένειας :

Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου και ώρα 15:00 θα τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη του πατέρα μου Σπυρίδωνος Κρητικού στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σουρμένων Ελληνικού στην Αθήνα, και την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 15:00 θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Λάζου στο Μαντούκι Κέρκυρας.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ για τον Σπύρο Κρητικό

Ο εκλεκτός συνάδελφος μουσικός, ο έντιμος μαχητής, ο συνεπής συναγωνιστής του αγώνα ενάντια στο μαύρο της ΕΡΤ, έχασε την μάχη που έδινε στην εντατική, ένα μήνα περίπου μετά την αυτοθυσία του, όταν ενώ ο ίδιος είχε απεγκλωβιστεί από το φλεγόμενο τριώροφο στην Κέρκυρα, όρμηξε ξανά μέσα στην φωτιά για να σώσει συμπολίτες του.

Ο Σπύρος Κρητικός υπηρέτησε την τέχνη του και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ επί σειρά ετών με ήθος, τιμιότητα και καλλιτεχνική ευαισθησία, κατέχοντας την θέση του Β’ Κορυφαίου στην ομάδα των κλαρινέτων.
Όσοι τον ζήσαμε από κοντά όλα αυτά τα χρόνια, με το απαράμιλλο χιούμορ του, την καυστική του ειλικρίνεια, την μαχητικότητα και αγωνιστικότητα που τον χαρακτήριζε στην υπεράσπιση των αγώνων για το δίκαιο και την αλήθεια που παραβιαζότανε, γνωρίζουμε καλά ότι χάσαμε έναν άξιο συναγωνιστή, έναν πολύτιμο φίλο, έναν σπουδαίο Άνθρωπο.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Καλό παράδεισο Σπύρο. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.Τριήμερο πένθος στη Φιλαρμονική Γαστουρίου

Το Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Γαστουρίου Κέρκυρας, στην έκτακτη συνεδρίαση του την Παρασκευή 10/1/2020 με την θλιβερή είδηση του θανάτου του κορυφαίου μουσικού Σπύρου Κρητικού, ο οποίος υπήρξε υπαρχιμουσικός του Μουσικού Σώματος της Φιλαρμονικής, ομόφωνα αποφάσισε:

Να του αποδοθεί μετά θάνατος ο τίτλος του Επίτιμου Υπαρχιμουσικού του Μουσικού Σώματος της Φιλαρμονικής «ΟΜΟΝΟΙΑ».
Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος και να αναβληθούν όλες οι εκδηλώσεις.
Να κυματίζει μεσίστια η σημαία του Συλλόγου.
Να συνταχθεί συλλυπητήρια επιστολή προς την οικογένεια του.
Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία του και το Μουσικό Σώμα.