ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Θρήνος στην Κέρκυρα: Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο Σπύρος Κρητικός!Θρήνος στην Κέρκυρα: Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο Σπύρος Κρητικός!

Θρήνος στην Κέρκυρα από τον χαμό του εγκαυματία Σπύρου Κρητικού. O άτυχος άνδρας είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα κατά την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στις 13 Δεκεμβρίου στο Μαντούκι και είχε μεταφερθεί σε ειδική μονάδα νοσοκομείου στην πρωτεύουσα.

 Η πυρκαγιά είχε ξεκινήσει από τον πρώτο όροφο όπου κατοικούσε και τραυματίστηκε σοβαρά στην προσπάθεια του να την κατασβήσει για να μην επεκταθεί. Μόλις ξέσπασε η φωτιά, ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε αρχικά στο μπαλκόνι της κατοικίας και κρεμόταν επί ώρα στα κεραμίδια του 3ου ορόφου και στη συνέχεια διασώθηκε με την επέμβαση πρώτα  του Σάββα Σιδερόπουλου δημοτικού υπαλλήλου και άλλων πυροσβεστών και υπαλλήλων της πολιτικής προστασίας του δήμου Κέρκυρας, οι οποίοι κατάφεραν να τον πλησιάσουν, με ανυψωτικό μηχάνημα.

Σημειώνεται πως μέσα στην απόγνωσή της, η μητέρα είχε πηδήξει μαζί με την κόρη της στο κενό, από τον 3ο όροφο, κίνηση που ενδεχομένως τους έσωσε τη ζωή.

Ο Σπύρος Κρητικός ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Ασχολούνταν με τη μουσική, κλαρινετίστας,  με συμμετοχή σε φιλαρμονικές του νησιού μας καθώς και στη συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ και του Δήμου Αθηναίων.