ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ανάμεσα στους διασωθέντες οι τρεις διακινητές που συνελήφθησαν στο ναυάγιο των Παξών


Ανάμεσα στους διασωθέντες οι τρεις διακινητές που συνελήφθησαν στο ναυάγιο των Παξών

Τρία άτομα συνελήφθησαν από τους λιμενικούς ως διακινητές των προσφύγων, μετά το ναυάγιο με τους 12 νεκρούς,  στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά των Παξών.Οι δώδεκα σοροί δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα συνεχίζονται οι έρευνες ανοιχτά των Παξών όπου ναυάγησε προχθές σκάφος με μετανάστες, με αποτέλεσμα δώδεκα άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο, ενώ ακόμα 21 διασώθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι 21 διασωθέντες του ναυαγίου, που μεταφέρθηκαν στην Πρέβεζα, είναι διαφορετικών εθνοτήτων. Ειδικότερα, 10 από αυτούς είναι από το Αφγανιστάν, 2 από τη Συρία, 4 από το Πακιστάν, 2 από το Ιράν, 2 από το Ιράκ και ένας από τη Σομαλία.

Μεταξύ των διασωθέντων, από τη Λιμενική Αρχή Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, φερόμενοι ως διακινητές.Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τρεις υπήκοους Αφγανιστάν, ηλικίας 49, 30 και 26 ετών. Ήταν ανάμεσα στους 21 διασωθέντες και κατηγορούνται από τη Λιμενική Αρχή Πρέβεζας για παράβαση των νόμων 4251/2014 και 3386/2005.


Ο αριθμός των αγνοούμενων από το ναυάγιο νοτιοδυτικά των Παξών παραμένει άγνωστος, αφού, σύμφωνα με όσα λένε οι διασωθέντες, στο σκάφος επέβαιναν περίπου πενήντα άνθρωποι.

Οι έρευνες σήμερα συνεχίζονται με τη συνδρομή δύο περιπολικών σκαφών των Λιμενικού Σώματος και ενός ελικοπτέρου.