ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στους Παξούς - Τραγωδία με τρεις μέχρι τώρα νεκρούς


Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στους Παξούς


Σκάφος που μετέφερε μετανάστες, λόγω εισροής, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών με αποτέλεσμα άγνωστος μέχρι σιτγμής αριθμός ατόμων να βρεθεί στη θάλασσα. Μεγάλη επιχείρηση με δύο φορτηγά πλοία, ενώ σπεύδουν έξι πλωτά του λιμενικού και δύο ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού. Στη θαλάσσια περιοχή, όπου σημειώθηκε το συμβάν, ο καιρός είναι καλός.
Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση του Λιμενικού για την διάσωση δεκάδων προσφύγων και μεταναστών, 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάποιος από τους μετανάστες, μέσω κινητού τηλεφώνου, είχε δηλώσει νωρίτερα στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Κλήσης  ότι το σκάφος το οποίο επιβαίνουν βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για πενήντα άτομα που βρίσκονται στο νερό και εξέπεμψαν sos μέσω του 112.

Από τα έως τώρα δεδομένα για την επιχείρηση προκύπτει ότι έχουν διασωθεί 16 άτομα που είναι καλά στην υγεία τους και υπάρχει  ένας νεκρός.

Να σημειωθεί ότι στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν ο καιρός είναι καλός.

Για την παροχή βοήθειας έχουν δεσμευθεί ήδη κοντά στο σημείο, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, δύο φορτηγά πλοία, ενώ σπεύδουν επίσης έξι πλωτά του λιμενικού και δύο ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού.
Ανασύρθηκαν τρεις σοροί στους Παξούς

Νεότερη ενημέρωση : 3 νεκροί μέχρι τώρα
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Λιμενικό Σώμα μέχρι τώρα έχουν διασωθεί από τη θάλασσα 21 μετανάστες, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών που έφτασαν πλέον τους δώδεκα.