ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Δήμητρα» από τη SYNKA


Νέα εξαγορά αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Με μια εξαγορά σούπερ μάρκετ κλείνει το 2019 στην Ελλάδα, καθώς ανακοινώθηκε σήμερα παραμονή πρωτοχρονιάς. Πρόκειται για αλυσίδα με 19 καταστήματα.


Μια ακόμη αλυσίδα σούπερ μάρκετ με 19 καταστήματα, εξαγόρασε ο Συνεταιρισμός SYNKA, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος του κ. Απόστολος Αλεξάκης, μιλώντας το πρωί στον SUPER FM 89.6.

Πρόκειται για τα καταστήματα της αλυσίδας «Γαλαξίας» , η οποία δραστηριοποιείται στην Κέρκυρα.

Όπως είπε ο κ. Αλεξάκης, η συγκεκριμένη αλυσίδα καταστημάτων κάνει ετήσιο τζίρο που φθάνει τα 45 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού χαρακτήρισε αναγκαιότητα την επέκταση των SYNKA, με δεδομένη την σημερινή επιχειρηματική πραγματικότητα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις δράσεις στήριξης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.


Επεσήμανε δε, πως ο αριθμός των εργαζομένων που θα απασχολεί ο Συνεταιρισμός μέσα στο 2020, με την νέα εξαγορά θα φθάσει του 2.000.

Σε ότι αφορά την κίνηση των ημερών στα σούπερ μάρκετ SYNKA, με αφορμή της γιορτινές ημέρες σημειώνοντας πως είναι αυξημένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τόνισε πως οι τιμές στα τρόφιμα είναι εξαιρετικά χαμηλές.

Ποια είναι τα σούπερ μάρκετ SYNKA
Ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’70, είχε γίνει σαφής στην Ελλάδα η τάση προς τη μείωση της ποιότητας των ειδών καθημερινής χρήσης, με την παράλληλη αύξηση της τιμής τους. Καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία έπαιζε η συγκέντρωση της πώλησης των ειδών αυτών σε ολοένα και λιγότερες αλυσίδες super market, οι οποίες με τη σειρά τους μπορούσαν ολοένα και λιγότερο να ελεγχθούν από τον καταναλωτή για να του παρέχουν την καλύτερη ποιότητα στην καλύτερη δυνατή τιμή. Ο καταναλωτής έχανε σταδιακά τον έλεγχο της αγοράς των πιο σημαντικών προϊόντων του νοικοκυριού του.

Ο Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Καταναλωτών Κρήτης ιδρύθηκε το 1979, από 482 ιδρυτικά μέλη, με έδρα την πόλη των Χανίων. Ο σκοπός του ήταν να αλλάξει την παραπάνω κατάσταση προς όφελος των καταναλωτών.

Η αποστολή του Συνεταιρισμού ήταν δύσκολη, και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό αποτελεσματικά ήταν να αντιμετωπιστεί αυτή η δυσάρεστη κατάσταση με τα ίδια μέσα. Γι’ αυτόν το λόγο ο Συνεταιρισμός προχώρησε στη δημιουργία ενός πρότυπου super market που θα λειτουργούσε με βάση τις αρχές του για την προστασία των καταναλωτών.

Το πρώτο αυτό SYN.KA Super market λειτούργησε το 1979 στην οδό Ν. Επισκόπου & Μίνωος στην πόλη των Χανίων. Ήταν ένα μικρό κατάστημα με επιφάνεια 150 τμ και 6 εργαζομένους.

Από τότε ακολούθησε μία συνεχής ανάπτυξη του συν/σμού που επιτεύχθηκε κυρίως επειδή έμεινε πιστός στις βασικές αρχές και αξίες του. Το γεγονός αυτό του έδωσε ένα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων αλυσίδων super market με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει πρωτίστως στην αγορά των Χανίων και μετέπειτα όλης της Κρήτης.

Ωστόσο, το 2014 ο Συνεταιρισμός με την εξαγορά της αλυσίδας super market Βιδάλης προχωράει σε μία σημαντική επένδυση που σηματοδοτεί την επέκταση του για πρώτη φορά εκτός Κρήτης.

Με την εξαγορά της Βιδάλης ΑΕ, λειτουργεί μέσω του νέου δικτύου Super Market και Cash & Carry πλέον και σε 16 νέα σημεία στην Τήνο, την Πάρο, την Κάλυμνο, τη Χίο, τη Σαντορίνη, τη Σύρο, τη Μήλο και τη Νάξο.

Σήμερα, τα μέλη του Συνεταιρισμού έχουν ξεπεράσει τα 5.600 και αυξάνονται συνεχώς, τα καταστήματα του SYN.KA έχουν γίνει 51, οι εργαζόμενοι στα SYN.KA είναι πάνω από 1.200, και ο ετήσιος τζίρος του Συνεταιρισμού έχει αγγίξει τα €200 εκατομμύρια.

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr