• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κινητοποίηση ενάντια στη νέα δίωξη στον Πειραιά

March 26, 2024 567

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, Τρίτη 26/3 παράσταση διαμαρτυρίας στο 15ο ΓΕΛ Πειραιά από την τοπική ΕΛΜΕ για τη νέα πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο ένα άλλο μέλος της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ η Χρύσα Χοτζόγλου καθηγήτρια του 8ου ΓΕΛ. Η κλήση της σε ΕΔΕ αφορά το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης μετά από αποχή των μαθητών!

Η καταγγελία της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Σε ανακοίνωση της προηγούμενης Πέμπτης 21/3 η ΕΑΑ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καταγγέλλουμε την ΚΛΗΣΗ για ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΡΤΥΡΑ στο πλαίσιο διενέργειας ΕΔΕ που έλαβε η συναγωνιστριά μας Χ. Χοτζόγλου σήμερα (Πέμπτη 21/3).

Αν και δε γνωρίζουμε τον ακριβή λόγο για τον οποίο καλείται, είναι σαφές ότι αφορά την συνδικαλιστική και πολιτική της δράση. Είναι άλλωστε πολλαπλές οι συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις (είτε πειθαρχικές, είτε ποινικές είτε και τα δύο) που διενεργούνται τόσο στον Πειραιά όσο και πανελλαδικά. Άλλωστε μερικές μέρες πριν ο συναγωνιστής μας Γ. Καββαδίας είχε καλεστεί σε «έγγραφες εξηγήσεις» από το πειθαρχικό τμήμα της ΔΙΔΕ Πειραιά, για άρθρο που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο!

Προεπισκόπηση εικόνας

Κουμπώνει με το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρείται να επιβληθεί. Με τις τρομοκρατικές 49 συλλήψεις των φοιτητών στο ΑΠΘ. Με τις απανωτές δικαστικές αποφάσεις για την απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Με την εγκύκλιο που στάλθηκε από το ΥΠΑΙΘ όπου επισημαίνει ότι η επιχείρηση αποτροπής της αξιολόγησης εντάσσεται στις ποινές του Νέου Ποινικού Κώδικα (περί «φωνασκιών όταν μπαίνει κόσμος σε σχολική μονάδα»).

Δεν θα περάσει όλο αυτό το κλίμα. Θα το σπάσει ο ίδιος ο λαός στους δρόμους με τους αγώνες τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 28/3 στις 14:00 στο 3ο ΓΕΛ Πειραιά, για να αποφασιστούν τα νέα βήματα αγώνα που πρέπει να γίνουν για να ανοίξει ακόμα περισσότερο στον κλάδο και στον λαό το ζήτημα των διώξεων. Για να σπάσει στους δρόμους η κρατική καταστολή και το χτύπημα της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης.»

Να θυμίσουμε ότι την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε μαζική και δυναμική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Πειραιά ενάντια στις διώξεις. Και ήδη ετοιμάζονται οι επόμενες κινητοποιήσεις

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

«Να σταματήσουν τώρα οι προσπάθειες τρομοκράτησης εκπαιδευτικών!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει νέο περιστατικό προσπάθειας τρομοκράτησης μέλους της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Η συναδέλφισσα Χ. Χοτζόγλου παρέλαβε στις 21/3 στο σχολείο της κλήση για Εξέταση Μάρτυρα στα πλαίσια διενέργειας ΕΔΕ! Αν και δεν προσδιορίζεται ο λόγος για τον οποίο καλείται, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για ζητήματα που άπτονται της συνδικαλιστικής και πολιτικής της δράσης.

Είναι φανερό ότι το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλλει το ΥΠΑΙΘ και αναπαράγει και διογκώνει ο ΔΙΔΕ Πειραιά όλο αυτό το διάστημα (αλλεπάλληλες δικαστικές προσφυγές του Υπουργείου, ποινικοποίηση του απεργιακού δικαιώματος) τροφοδοτεί ένα απαράδεκτο κλίμα μέσα στα σχολεία, δυσκολεύοντας την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά δηλώνει ότι δε θα αφήσει να περάσει αυτή η προσπάθεια τρομοκράτησης προς τα μέλη μας!

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα η ΕΔΕ και τα Πειθαρχικά σε συναδέλφους λόγω της συνδικαλιστικής και πολιτικής τους δράσης, η δίωξη της ελεύθερης έκφρασης!

Να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις!

Την Τρίτη 26/3 στις 8:45 προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο 15ο ΓΕΛ Πειραιά, στο οποίο καλείται για Εξέταση Μάρτυρα η συναδέλφισσα. (3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 08:00-11:00)

Σε αυτή την κατεύθυνση δίνουμε συνέχεια με την συγκέντρωση την Πέμπτη 28/3 στις 14:00 στο Υπουργείο Παιδείας, που καλούν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ μετά την κοινή πρόταση της ΕΛΜΕ Πειραιά και της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, ενάντια στην ποινικοποίηση του Αγώνα, του ίδιου του δικαιώματος της Απεργίας (απανωτές δικαστικές προσφυγές), γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης (διώξεις εκπαιδευτικών για συνδικαλιστική δράση).»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search