«Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη;». Αυτά είπε μεταξύ άλλων στον Μητσοτάκη, μια θαρραλέα γυναίκα, που τον περίμενε σ’ ένα κτίριο, κατά την επίσκεψή του στον Καναδά, και τον πήρε στο κατόπι, ξεφτιλίζοντάς τον.

Αν κάποιο σούργελο έβριζε τον Κασσελάκη ή τον Ανδρουλάκη, θα το έπαιζαν πρώτη είδηση τα ραδιοκάναλα, τάχα αποδοκιμάζοντας το σούργελο, στην πραγματικότητα όμως για να κάνουν επικοινωνιακή ζημιά στους αρχηγούς των δύο σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων. Τώρα που ο Μητσοτάκης υπέστη τέτοιο εξευτελισμό, δίκαιο εξευτελισμό, και μάλιστα στο εξωτερικό, απλά έθαψαν την είδηση.

Η γυναίκα πλησιάζει τον Μητσοτάκη και τον ρωτάει στα αγγλικά αν είναι αυτός (προφανώς δεν τον γνώριζε καλά και ήθελε να σιγουρευτεί, μην τα χώσει σε κανέναν άσχετο). «Ναι, φυσικά», απαντά χαρούμενα αυτός, νομίζοντας πως η γυναίκα θα του πει «τι γκόμενος είσαι εσύ» ή κάτι αντίστοιχο. Και τρώει την ψυχρολουσία: «Είστε συνένοχος στη γενοκτονία των Παλαιστίνιων». «Είστε σοβαρή;» απαντά αμήχανα αυτός και αρχίζει να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. «Ναι. Γιατί δεν ζητάτε κατάπαυση του πυρός; 14.000 παιδιά είναι νεκρά. 40.000 Παλαιστίνιοι είναι νεκροί. Γιατί δεν έχετε επιβάλει κυρώσεις στο Ισραήλ;».

Ο Κούλης κοντοστέκεται και οργισμένος πια απαντά στη γυναίκα ότι «έχουμε ζητήσει εκεχειρία». Κι αμέσως επιταχύνει το βήμα. Η γυναίκα δεν μασάει. Τον παίρνει στο κατόπι και του τα χώνει: «Εντάξει, αλλά τι περισσότερο κάνετε; Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Υπάρχουν 14.000 νεκρά παιδιά. Κι έχετε το αίμα όλων αυτών των παιδιών στα χέρια σας. Είστε συνένοχος στη γενοκτονία των Παλαιστίνιων. Θα έπρεπε να έχετε επιβάλει κυρώσεις στο Ισραήλ. Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη; Το Ισραήλ είναι κράτος τρομοκράτης».

Και πού να ήξερε η αγωνίστρια τις ιδιαίτερες σχέσεις που έχει το ελληνικό κράτος με τη σιωνιστική οντότητα και ο Μητσοτάκης με τον «φίλο Μπίμπι», τη στρατιωτική συνεργασία, την εκχώρηση του ελληνικού εναέριου χώρου για να ασκούνται οι πιλότοι της σιωναζιστικής αεροπορίας, ώστε να βομβαρδίζουν αποτελεσματικά τους αμάχους και να μετατρέπουν τη Λωρίδα της Γάζας σε σεληνιακό τοπίο κτλ. κτλ.