• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Βουρδούγιο* η Κέρκυρα από την ομοφοβική καρικατούρα Κασσελάκη

March 11, 2024 788

 

Βουρδούγιο* η Κέρκυρα μετά τον σάλο και πληθώρα αρνητικών σχολίων που προκαλεί το καρναβάλι στα Μωραΐτικα Κέρκυρας και η προσπάθεια διακωμώδησης του Στέφανου Κασσελάκη για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό

Σοβαρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιλογή του καρνάβαλου στην αποκριάτικη εκδήλωση στα Μωραΐτικα Κέρκυρας με την ομοφοβικού και ρατσιστικού χαρακτήρα «απεικόνιση» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

Στην προσπάθεια να διακωμωδήσουν τον Στέφανο Κασσελάκη για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό και όχι για τον πολιτικό του διαδρομή έστησαν ομοίωμά του, τον «Καρναβολάκη», βάφοντας με έντονο κόκκινο τα χείλια και τα φρύδια της φωτογραφίας, φορώντας του ένα γυναικείο εσώρουχο και άλλα ακατανόμαστα. Στο τέλος έκαψαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως «Βασιλιά Καρνάβαλο».

Δηλώσεις καταδίκης – «Ντροπή»

Σύλλογος γονέων: «Αν γνωρίζαμε το θέμα δεν θα συμμετείχαμε»
Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιστολή έβγαλε ο τοπικός σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Μελιτειέων, στην οποία υποστηρίζουν πως δεν γνώριζαν για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ενώ τονίζεται πως «αν γνωρίζαμε το συγκεκριμένο θέμα δεν θα συμμετείχαμε».

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω επιστολή αναφέρεται:
«Στέλνουμε αυτή την επιστολή σαν σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων ως απάντηση για το δημοσίευμα της Corfu Press για τo καρναβάλι των Μωραϊτίκων.

Καταρχήν θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν γνωρίζαμε ότι θα υπάρχει καρνάβαλος και προφανώς ούτε το θέμα του, δεν είχαμε καμία ενημέρωση.

Επίσης είναι γνωστό ότι τα άρματα δεν γνωστοποιούνται ποτέ αναμεταξύ τους. Εμείς σαν σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων κατεβήκαμε στην παρέλαση ντυμένοι Υπερηρωες Marvel.

Αν γνωρίζαμε το συγκεκριμένο θέμα δεν θα συμμετείχαμε, σε κάτι που προσβάλει την προσωπικότητα και τις προσωπικές επιλογές του κάθε ανθρώπου.

Τέλος, θα θέλαμε να καταδικάσουμε σαν σύλλογος γονέων και κηδεμόνων κάθε είδους ομοφοβικές και σεξιστικές ενέργειες».

Ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, Βασίλης Χειμαριώτης, σε δήλωσή του καταδικάζει επίσης την επιλογή της φιγούρας του καρνάβαλου τονίζοντας ότι ομοφοβικές και ρατσιστικές συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές.

Ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μωραϊτίκων, Πέτρος Κοσμάς, με ανάρτηση του αναφέρει: «Από ότι πληροφορήθηκα το ομοίωμα είχε ενδιαφέρουσα οπτική και από την πίσω μεριά του. Ως αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου Μωραιτίκων δηλώνω ντροπή πλήρη άγνοια για το συμβάν μιας και απουσίαζα από αυτή την εκδήλωση. Συνεπώς διαφοροποιούμαι πλήρως. Έχω ζητήσει έκτακτο Δ.Σ. και αναμένω για τις οποίες κινήσεις ληφθούν συλλογικά. Εάν βρω αντίσταση θα κινηθώ ως μονάδα».

*κερκυραϊκή διάλεκτος: ρεζίλι

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search