• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ξαναρωτάμε το υπουργείο Παιδείας και τη ΔΔΕ Πειραιά: Τι συμβαίνει στο 10ο ΓΕΛ Πειραιά;

March 22, 2024 860
Έχει κυριολεκτικά χαθεί κάθε παιδαγωγικό κλίμα, καθώς υπάρχει παντελής αδυναμία συνεργασίας του νέου Διευθυντή με το οποιοδήποτε μέλος της σχολικής κοινότητας - Αντίστοιχα προβλήματα είχαν δημιουργηθεί και στο παρελθόν, στα προηγούμενα σχολεία, στα οποία είχε αναλάβει Διευθυντής, ο σημερινός Διευθυντής του 10ου ΓΕΛ Πειραιά.

Τι συμβαίνει στο 10ο ΓΕΛ Πειραιά; Γιατί απέχουν οι μαθητές και διαμαρτύρονται οι καθηγητές; γράφαμε στο alfavita.gr πριν από τρεις μήνες περίπου. 

Και το γράφαμε καθώς είχε φτάσει στο alfavita.gr ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά η οποία ενημέρωνε ότι προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 08.00 ως τις 11.00 το πρωί της Παρασκευής 08.12.2023, για τη διευκόλυνση της κινητοποίησης των εκπαιδευτικών του 10ου ΓΕΛ Πειραιά, καθώς και των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, στη ΔΔΕ Πειραιά στις 9:30, με θέμα την συμπεριφορά του Διευθυντή του σχολείου απέναντι στου συναδέλφους και τους μαθητές του σχολείου.

Σε ρεπορτάζ που κάναμε για το θέμα μάθαμε ότι την Πέμπτη 7/12 οι μαθητές απείχαν από τα μαθήματα και γενικά ότι σε αναβρασμό βρίσκεται η εκπαιδευτική κοινότητα του 10ου ΓΕΛ Πειραιά που διαμαρτύρεται έντονα για τη συμπεριφορά του Διευθυντή του σχολείου απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Στα μέσα Μαρτίου σε κατάληψη του 10ου ΓΕΛ προχώρησαν οι μαθητές τους, γράφοντας χαρακτηριστικά στο πανό τους «ο Ζαχαρίας δεν είναι η λύση, είναι το πρόβλημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν την κατάληψη από τους μαθητές είχαν προηγηθεί δύο στάσεις εργασίας εκπαιδευτικών.

Και τα προβλήματα συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα. 

Για μια ακόμη φορά, αυτές τις μέρες, ανάστατη η σχολική κοινότητα του 10ου Λυκείου Πειραιά ζήτησε την αντικατάστασή του Διευθυντή.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ενημερώνει και κρούει για μια ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου, για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο σχολείο, από την τοποθέτηση του νέου Διευθυντή και μετέπειτα, μετά και τις τελευταίες κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης.

Έχει κυριολεκτικά χαθεί κάθε παιδαγωγικό κλίμα, καθώς υπάρχει παντελής αδυναμία συνεργασίας του νέου Διευθυντή με το οποιοδήποτε μέλος της σχολικής κοινότητας.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά. Αντίστοιχα προβλήματα είχαν δημιουργηθεί και στο παρελθόν, στα προηγούμενα σχολεία, στα οποία είχε αναλάβει Διευθυντής, ο σημερινός Διευθυντής του 10ου ΓΕΛ Πειραιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά η ΔΙΔΕ Πειραιά, αντί να δώσει λύση, στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε (διενήργησε τις κρίσεις των νέων Διευθυντών/Διευθυντριών), σήμερα (20/3/2024), κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του σχολικού συμβουλίου, άρχισε να εκτοξεύει απειλές απέναντι σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς (για κλήση του εισαγγελέα προς τους γονείς, για πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης από τους εκπαιδευτικούς), που προσπαθούν εδώ και μήνες, να βρουν το δίκιο τους και να επαναφέρουν το αναγκαίο παιδαγωγικό κλίμα στο σχολείο.

Οι απειλές αυτές μεταφέρθηκαν στην συνέχεια προς τους μαθητές από το Διευθυντή του σχολείου.

Το μόνο που καταφέρνει η ΔΙΔΕ με τις απειλές αυτές είναι να επιβαρύνει κι άλλο την ήδη άσχημη κατάσταση που επικρατεί και που έχει αντίκτυπο στην παιδαγωγική διαδικασία. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με απειλές και εκφοβισμό θα καταφέρουν να κρύψουν το πρόβλημα που υπάρχει στο 10ο ΓΕΛ Πειραιά “κάτω από το χαλί” ή θα αποσείσουν τις ευθύνες που έχουν.

Πρόκειται για ένα σχολείο που όλα τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσε, χωρίς ποτέ να παρατηρηθεί το παραμικρό πρόβλημα, με εξαιρετικές σχέσεις ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς.

Δεν πάει άλλο! Δεν μπορεί άλλο να διαταράσσεται το απαραίτητο παιδαγωγικό κλίμα και μάλιστα παραμονές των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η ΔΙΔΕ Πειραιά να σταματήσει τις απειλές και να βρει λύση εδώ και τώρα, καθώς έχει την ευθύνη για την κατάσταση αυτή.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά στηρίζει τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών του 10ου ΓΕΛ Πειραιά και παραμένει στο πλευρό τους.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search