• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για τη σημαία μαθητής δημιούργησε ψεύτικο ερωτικό βίντεο με συμμαθήτριά του!

March 22, 2024 1187

 

Μια μαθήτρια 14 ετών είδε τον εαυτό της να πρωταγωνιστεί σε βίντεο ερωτικού περιεχομένου, χωρίς όμως να είναι στην πραγματικότητα αυτή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας 14χρονος δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δεν θα ήταν εκείνος ο σημαιοφόρος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου αλλά στην θέση του θα ήταν μια συμμαθήτρια του! Ο ανταγωνισμός και ο ατομικισμός διαμορφώνουν συνθήκες ζούγκλας

Έτσι, προκειμένου να την εκδικηθεί και να την…βγάλει από τη μέση δημιούργησε μέσα από εφαρμογή στο διαδίκτυο ένα ψεύτικο (deepfake) βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου χρησιμοποιώντας όχι μόνο το πρόσωπο και το σώμα της αλλά και την φωνή της!

Στη συνέχεια, διέδωσε το βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα.

 

Το υλικό έφτασε και στα χέρια του διευθυντή του σχολείου ο οποίος κάλεσε την μαθήτρια για εξηγήσεις.

Το κορίτσι σοκαρίστηκε όταν είδε τις ακατάλληλες σκηνές και ξεκαθάρισε από την αρχή ότι δεν ήταν εκείνη η «πρωταγωνίστρια».

Οι γονείς της, οι οποίοι την πίστεψαν από την πρώτη στιγμή, έκαναν την σχετικά καταγγελία στην αστυνομία και ξεκίνησε έρευνα.

Αριστούχος συμμαθητής της ανήλικης πίσω από τη δημιουργία του βίντεο deep fake

Οι γονείς της, την πίστεψαν και τότε άρχισε η έρευνα. Πίσω από το βίντεο τελικά, κρυβόταν ο δεύτερος καλύτερος μαθητής της τάξης, ο οποίος μέσα από την τεχνολογία deep fake κατάφερε να κατασκευάσει το βίντεο για να την δυσφημίσει και να κλέψει από την ανήλικη τη σημαία στην παρέλαση.

«Ήταν επεξεργασμένο από συμμαθητή για να κλέψει τη σημαία», ανέφερε η κα Ιωάννου.

Οι γονείς του θύματος δήλωσαν: «Η κόρη μας είναι σε σοκ από αυτό το γεγονός. Ακόμη και σήμερα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι σε ποιου τα χέρια βρίσκεται αυτό το υλικό. Το να αντιμετωπίζεις τέτοιου είδους προσβολές στην ιδιωτική σου ζωή είναι κάτι που κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να βιώνει».

Θύμα του deep fake μπορεί να πέσει οποιοσδήποτε. Ο δράστης που θα δημιουργήσει ένα πλαστό βίντεο, παίρνει το πρόσωπο, το σώμα και τη φωνή οποιουδήποτε και έχει τη δυνατότητα να τον βάλει να κάνει και να λέει ό,τι θέλει ο δημιουργός του βίντεο.

Οι γονείς του κοριτσιού που ήταν από τις πρώτες περιπτώσεις στη χώρα αυτής της διαδικτυακής απάτης, ζουν με τον φόβο μην συμβεί ξανά κάτι αντίστοιχο στο παιδί τους.

«Εμείς, ως γονείς, νιώθουμε ανασφάλεια που δεν μπορούμε να προστατέψουμε το παιδί μας από τέτοιου είδους κακόβουλες ενέργειες. Καλούμε τις Αρχές να αντιμετωπίσουν αυτές τις υποθέσεις με σοβαρότερο τρόπο και να διασφαλίσουν ότι οι υπεύθυνοι θα φέρουν τις συνέπειες των πράξεων τους», κατέληξαν.

Τα στελέχη της ΕΛΑΣ εντόπισαν τα ψηφιακά ίχνη του 14χρονου συμμαθητή της ο οποίος είχε κατασκευάσει το βίντεο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search